Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 5 » Український бал у Відні має унікальну програму - організатор
19:01
Український бал у Відні має унікальну програму - організатор

 

ВІДЕНСЬКИЙ БАЛ З УКРАЇНСЬКИМИ МЕЛОДІЯМИ

 

 

 

 

 

 

Український бал має унікальну програму, в якій австрійські

класичні традиції балів поєднані з українським колоритом.

 

 

На цьому наголосила в інтерв’ю Укрінформу співорганізатор балу, голова Товариства української молоді у Австрії (ТУМА) Лідія Акришора.

 

"Ми робимо унікальну програму, в якій залишили австрійські класичні традиції балів, але поєднали їх з Україною", - заявила вона.

 

Наприклад, якщо за канонами дебютантки танцюють у білих сукнях, то на Українському балу вбрання панянок прикрашені традиційною вишивкою.

 

"Те ж саме стосується і музики: у 2018 році традиційний Віденський вальс дебютантів проходив під адаптовану мелодію "Щедрика", що неабияк сподобалося гостям. Відео танцю набрало в інтернеті понад мільйон переглядів", - зазначила Акришора.

 

Підкорив відвідувачів балу українським танго “Гуцулка Ксеня” у класичному виконанні і австрійський оркестр Ziehrer Hofball Orchester, для музикантів якого спеціально замовляли у Львові ноти цієї пісні. Також у стінах палацу Ауерсперг торік пролунали фортепіанні “Прелюдії” Василя Барвінського у виконанні українського віртуоза Яромира Боженка.

 

Окрасою балу є і українські народні пісні у виконанні українських зірок оперної сцени, що підкрили світові столиці. "Торік солістка Варшавської камерної опери Ольга Пасічник співала "Ніч яка місячна". Цю ж пісню, але у своїй інтерпретації роком раніше співала і солістка Віденської опери Зоряна Кушплер", - розповіла голова ТУМА.

 

Маріупольці Костянтин та Надія Панченки, які традиційно виконують показові номери під час Українського балу, цьогоріч також присвятять постановку Героям Небесної сотні.

"На багатьох віденських балах присутня лотерея. Ми зберегли у себе цей елемент, зробивши його благодійним та додавши багато призів українського походження – вишиванки, книги про українське писанкарство і набір писанок, дерев’яні тарілки з гуцульською різьбою тощо", - додала Акришора.

 

Фото: Про Львів

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2634316-ukrainskij-bal-u-vidni-mae-unikalnu-programu-organizator.html

 

 

Переглядів: 659 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024