Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 12 » З 18 лютого на Львівщині стартує масштабна кампанія з вакцинації школярів
15:48
З 18 лютого на Львівщині стартує масштабна кампанія з вакцинації школярів

 

МЕДИКИ ЗАПЕВНЯЮТЬ: ПРОБЛЕМ – НЕ БУДЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

З 18 лютого на Львівщині стартує масова кампанія з вакцинації,

яку проведуть у кабінетах щеплень поліклінік за згодою батьків.

 

 

 

Про це повідомили сьогодні,12 лютого, під час прес-конференції в ЛОДА.

 

“В області проведено верифікацію даних та сформовано реєстри щодо кількості дітей, які не щеплені проти кору, згідно з діючим Календарем профілактичних щеплень. Вакцинація проводиться дітям у віці 1 рік і ревакцинація у 6 років, коли є дві дози, тоді можна стверджувати, що дитина захищена від кору, а також паротиту і краснухи. Якщо дитина отримала лише одну дозу вакцини, то має ризик захворіти на кір. Відтак, згідно з верифікацією в області є близько 38 тисяч дітей, котрим потрібно дощепити проти кору або ж провести вакцинацію. В області є 108 шкіл, де рівень охоплення вакцинацією нижче 90%, а також 79 шкіл у м. Львові. Відтак з 18 лютого розпочнуться додаткові заходи з вакцинації у закладах охорони здоров’я. Ці заходи будуть проводитись виключно за інформованою згодою батьків, також у їхній присутності за бажанням і після огляду дитини медиком”, - наголосила в.о. начальника відділу материнства і дитинства департаменту охорони здоров’я Любомира Кутневич.

 

Також вона повідомила, що від сьогодні до 15 лютого в області проводитимуть тренінги для медичних працівників, які будуть задіяні до проведення цих заходів.

 

Як зазначила представник Центру громадського здоров’я Олена Левицька з початку 2019 року в Львівській області на кір зареєстрували 3073 випадки захворюваності на кір, з них діти - 2034 особи, що становить більше 60 % дитячого населення.

 

“Вакцинація – єдиний надійний спосіб захисти себе та дитину від кору. Впродовж останнього тижня лютого провакцинували 3811 осіб, з них - 3418 дітей. Загалом, з початку року вакцинували близько 10 тис осіб”, - наголосила Олена Левицька.

 

За словами заступника директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олега Когута в області є достатня кількість ефективної вакцини.

 

“Ми маємо на сьогодні достатню кількість ефективної вакцини і часто є питання, що виникають певні реакції. Реакції дійсно можуть бути, проблеми у тому немає, візьміть анотацію до будь-якого лікарства і там є певні протипоказання. Але ускладнень впродовж останніх років від вакцин не було. Я звертаюсь до батьків, віднесіться з повною відповідальністю і вакцинуйте дітей. Діти у своєму віці не розуміють потреби у вакцинації, батьки повинні розуміти те, що саме від них залежить життя та здоров’я їхніх дітей”, - повідомив Олег Когут.

 

За його словами безпечність вакцинації можна поділити на декілька етапів.

 

“Перед тим як дитина піде на вакцинацію нехай батьки поспостерігають за нею, поміряйте температуру, подивіться чи не змінився апетит, друге – це інформована згода, під час якої батьки можуть отримати інформацію про вакцину, чи не були порушені умови її зберігання, бо на кожному флаконі є індикатор і медичний працівник зобов’язаний показати чи все нормально, далі йде огляд медиком, який може допустити лише здорову дитину до вакцинації. Опісля дитина до півгодини перебуватиме під наглядом медика. Якщо цей ланцюжок відпрацювати, то жодних проблем не виникне”, – додав Олег Когут.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=42911

 

Переглядів: 376 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024