Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 14 » Житомир: до попередження надзвичайних ситуацій рятувальники залучили профільні відомства та установи
18:22
Житомир: до попередження надзвичайних ситуацій рятувальники залучили профільні відомства та установи

 

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ – ВСІМ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 14 лютого, в Житомирі відбулося засідання обласної комісії

з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

 

На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативи рятувальників було розглянуто питання про заходи щодо попередження надзвичайних подій та проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення з дотримання вимог правил безпеки життєдіяльності, попередження пожеж, інших надзвичайних ситуацій, загибелі та травмування на них людей.

 

 

Як йшлося у доповіді, торік Управління ДСНС в області спільно з профільними відомствами та установами, органами місцевого самоврядування і громадськістю провели широкомасштабну інформаційно-просвітницьку роботу, спрямовану на підвищення рівня обізнаності населення з питань безпечної життєдіяльності та основ цивільного захисту.

 

 

Зокрема, в засобах масової інформації розміщено понад 3,3 тисячі матеріалів інформаційно-роз’яснювального напрямку. Також це стосується і шпальт місцевих газет, які досі залишаються пріоритетними для сільської місцевості.

 

 

Проведено комплексні пожежно-профілактичні відпрацювання 423 населених пунктів області.

 

На базі навчально-виховних закладів, у таборах відпочинку, парках, на стадіонах та центральних площах проведено понад 100 громадських навчально-пізнавальних акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти», а також кінолекторії та бесіди, показові виступи щодо порятунку людей та надання першої допомоги тим, хто опинився у біді.

 

Активну профілактичну роботу упродовж року спільно з рятувальниками проводили управління освіти і науки, культури та туризму, охорони здоров’я облдержадміністрації, «Житомиробленерго», обласне управління лісового та мисливського господарства, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області, міські та районні організації Товариства Червоного Хреста України, а також органи місцевого самоврядування.

 

«Слід зазначити, що результатом комплексу проведеної в області роботи є зменшення у 2018 році кількості надзвичайних подій (ситуацій) - 5494 проти 5734 за попередній рік. Зокрема, і зменшилася кількість трагічних наслідків пожеж та загалом спостерігається тенденція в останні роки щодо стабілізації ситуації з пожежами в області (наприклад: якщо в 2015 році їх було 3,5тисячі, то в 2018році – 2542)», – зазначила на комісії начальник підрозділу по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю Управління ДСНС України у Житомирській області Оксана Ковальчук.

 

Крім того, актуальним залишається питання навчання населення правилам поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, як сучасності, так і минулих війн. Тільки упродовж 2018 року на території області виявлено та знищено 740 боєприпасів часів другої світової війни.

 

На жаль, отримала травми 1 людина. А це спонукає вжити додаткові профілактичні заходи щодо роз’яснення населенню алгоритму дій при виявленні тих чи інших підозрілих предметів, а також основних аспектів безпеки життєдіяльності, навчання практичних дій в умовах різного роду небезпек.

 

Тому комісія прийняла рішення також затвердити на рівні області «План роз’яснювальної роботи серед населення щодо заходів безпеки та правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів на 2019 рік» та Комплексний міжвідомчий план спільних заходів у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

 

Прес-служба У ДСНС України у Житомирській області.

 

Фото – авторів

За джерелом:

https://zt.20minut.ua/Podii/zhitomir-do-poperedzhennya-nadzvichaynih-situatsiy-ryatuvalniki-zaluch-10802939.html

 

Переглядів: 437 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024