Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 15 » Майже 1,5 млн гривень - для удосконалення територіальної та місцевої систем оповіщення
22:53
Майже 1,5 млн гривень - для удосконалення територіальної та місцевої систем оповіщення

 

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ – ТУРБОТА ВСІХ

 

 

 

 

 

 

У 2018 році впроваджені електронні системи для оповіщення керівного складу області, місцевих

органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і чергових служб цивільного захисту.

 

 

 

Про це 15 лютого під час звіту розповів директор департаменту цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Ігор Туз (на знімку).

 

"Це цифрове сучасне обладнання яке дозволяє у максимально стислі терміни (до 30 хвилин) провести оповіщення більше як 3 тисяч абонентів, довести до них необхідну інформацію через мобільні та стаціонарні телефони. До системи вже підключені автоматизовані робочі місця органів управління Буського, Миколаївського, Самбірського та Старосамбірського районів, міст Львова, Стрия та Червонограда", - зазначив Ігор Туз.

 

Окрім того, на пункті управління області встановлено програмно-апаратний комплекс для оповіщення населення, який стане основою для нової сучасної системи оповіщення замість застарілої системи оповіщення, яка була розрахована на оповіщення населення тільки у великих містах і промислових центрах та встановили 3 комплекти електронних “розумних” сирен.

 

Електронні сирени великої потужності виготовлені у відповідності до європейських стандартів на одному з науково-виробничих підприємств Львівщини (НВП “Електроприлад”) дозволяють передавати у радіусі до 1 кілометра попереджувальні сигнали, а також голосові повідомлення (рекомендації для населення) у випадку виникнення небезпеки.

 

"Проводиться тестування та дослідна експлуатація обладнання з метою подальшої розробки проекту та його погодження Державною службою України з надзвичайних ситуацій. У ході проведення децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад важливим завданням є розбудова ефективної системи цивільного захисту в ОТГ, зокрема створення місцевих систем оповіщення населення в громадах", - додав Ігор Туз.

 

Для цього у 2018 році впровадили:

 

- 15 комплектів стаціонарного обладнання оповіщення та вуличної звукофікації. Всього в області встановили 43 місцевих системи оповіщення, у томучислі в 5 ОТГ;

- 8 мобільних систем гучномовного обладнання. На даний час 17 районів області, 5 міст обласного значення та 2 ОТГ забезпечені мобільними системами оповіщення у кількості 31 одиниці, встановленими на автомобілях.

 

Для утримання в готовності існуючої системи оповіщення виконуються необхідні заходи з її обслуговування, зокрема ремонт 6 несправних електросирен; відновлення роботи 9 електросирен у м. Львові, Бориславі та Самборі – перевстановлено електросирени на інші об’єкти та проведено заміну ліній управління, а також заміна застарілого устаткування встановленого в підрозділах Львівської філії ПАТ Укртелеком та виведення його з експлуатації.

 

У 2018 році на заміну аналогових магнітофонів встановлено 7 цифрових пристроїв для передачі сигналів оповіщення. Всього здійснили заміну устаткування в 98% підрозділах ПАТ Укртелеком.

 

Як повідомив Ігор Туз, з метою надання інформації населенню впроваджено електронний сервіс.

 

Відтак, створили електронну карту озвучення території області сигналами оповіщення. Карта розміщена для відкритого доступу на геопорталі містобудівного кадастру Львівської області.

 

Всього для удосконалення територіальної та місцевих систем оповіщення у 2018 році залучено фінансовий ресурс у сумі - 1498,8 тис грн - з обласного бюджету 622,0 тис грн, з місцевих бюджетів нижчого рівня 876,8 тис гривень.

 

Оповіщення та інформування керівного складу цивільного захисту і населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій виконуються оперативно-черговою службою пункту управління обласної державної адміністрації, яка здійснює чергування у цілодобовому режимі.

 

На даний час в тестовому режимі введено в експлуатацію багатоканальний безкоштовний телефон "гарячої лінії" оперативно-чергової служби департаменту за номером: 0-800-600-491, де можна отримати інформацію про мету включення електросирен, попередження про можливі небезпечні події, або погіршення погодних умов на території області.

 

Довідково:

 

Влітку група волонтерів ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС», яка має у своєму складі досвідчених скелелазів, допомагала монтувати одну із систем оповіщення на висотному будинку у Львові.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=43033

 

Переглядів: 383 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024