Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 22 » Свята і будні первинного осередку Червоного Хреста Пологового клінічного будинку №1 м. Львова
22:54
Свята і будні первинного осередку Червоного Хреста Пологового клінічного будинку №1 м. Львова

 

ЛЕЛЕКИ  ЗВІДСИ  У  ВИРІЙ - НЕ ВІДЛІТАЮТЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж з первинного осередку Червоного Хреста у комунальному

некомерційному підприємстві “Пологовий клінічний будинок №1 м. Львова”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До календарної весни ще майже цілий тиждень, а лелеки вже справно кружляють над цим медичним закладом. Та по правді кажучи, вони у вирій так і не відлітали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже у першу ніч Нового року тут народилося троє малюків. А з початку року у Львівському міському пологовому будинку №1 встигла вже народитися одна трійня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова первинного осередку Червоного Хреста у цьому медичному закладі Світлана Яківна Мартиняк пам'ятає всі цифри, що стосуються кількості пологів за кілька років підряд. Адже вона заступник головного лікаря з медсестринства, яка ретельно ставиться до своїх професійних обов'язків.

 

 

 

 

 

 

 

Від Світлани Яківної ми дізнаємося, що в 2016 р. у них допомогли прийти на світ 4166 новонародженим, з яких 82 двійнят. В 2017 народилося уже 4909 малюків, з них - 106 двійнят та 2 трійні. Не менш урожайним був 2018 рік, у який лелеки принесли 4659 немовлят, з них – 118 двійнят та 1 трійня.

 

 

 

 

 

 

 

Все це було би неможливим, якби у день, і вночі у Пологовому будинку №1 не несли свою шляхетну вахту понад 200 медиків, членів первинного осередку Червоного Хреста. Хто вони, ці люди? У чім полягає їх праця? Відповіді на ці запитання дала нам Світлана Яківна, яка кілька років поспіль очолює цей первинний осередок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У залі індивідуальних пологів працювала у той день на зміні акушерка Стефанія Григорівна Волянська, багатолітній активіст Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В операційному блоці ми зустрілися з лікарем – анастезіологом Андрієм Теодоровичем Малко. Допомагала йому готуватися до роботи операційна медична сестра Галина Опольська. медична сестра Оксана Малець. Вони також активісти Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

Чимало клопотів й в медичної сестри Оксани Малець. Апаратура увесь час надходить нова і все складніша, встигай тільки все освоювати і давати всьому лад під час операцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всім цим складним господарством керує завідувач анастезіологічним відділом Ростислав Миколайович Косоноцький.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У палаті неонатального догляду порядкує медична сестра Катерина Вуєк.

 

 

 

 

 

 

 

 

В післяпологовій палаті за старшу - медична сестра Оксана Бундз. Вона - спеціаліст своєї справи, палкий прихильник принципів Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Є у пологовому будинку і такі палати, де дозволяється спільне перебування матері і дитини. І щоб не трапилося якихось прикрих несподіванок, малюк і його матір перебувають під пильним наглядом медичного персоналу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З 1 березня до 1 квітня Червоний Хрест готується до чергового Місячника милосердя. Медичний колектив Пологового будинку №1 у Львові також не залишиться у стороні. Як і у попередні роки, вони планують чимало добрих справ.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Милосердя – це особливий стан людської душі. У значній мірі нас надихає на добрі справи, - ділиться своїми роздумами Світлана Яківна, - оте проміння Віфлеємського Світла Миру, яке Червоний Хрест і скаути з ОУС принесли нам напередодні Різдвяних свят».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Побажаймо ж дружному колективу медиків успіхів у їх починаннях, які торують у цей світ дорогу все новому і новому поколінню наших маленьких громадян – надії України на краще майбуття!

 

 

 

 

Фото – автора та із сторінки Пологового будинку №1 у Львові у соцмережі Facebook

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 527 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024