Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 2 » 2 березня - Міжнародний День сірника
10:24
2 березня - Міжнародний День сірника

 

СІРНИКИ – ЗНАКОВИЙ ВИНАХІД ЛЮДСТВА

 

 

 

 

 

 

 

За легендою Прометей викрав у богів на Олімпі вогонь і подарував

людям. Тож 2 березня ми відзначаємо Міжнародний день сірника.

 

 

 

Зрештою, чому саме ця дата була обрана для цього Дня – відомості різняться. Однак, в чому сходяться думки – що сірники продовж багатьох десятиліть, так і сьогодні продовжують грати не останню роль у нашому повсякденному побуті, як зручний і дешевий спосіб добування вогню, передає Ukr.Media.

 

 

Саме слово «сірник» походить від слова «спиця», що означає предмет з загостреним кінцем. Різновидів і розмірів сірників багато, але найбільш поширені у використанні залишаються саме кухонні сірники.

 

 

Крім звичайних (побутових) сірників, виготовляються спеціальні. Наприклад, мисливські (або штормові) – вони горять на вітрі і навіть під дощем; термічні (дають при горінні більш високу температуру, а значить і більше тепла); сигнальні (з кольоровим полум'ям); сигаретні (для розкурювання сигар); камінні (дуже довгі сірники, щоб запалювати каміни) та інші. І є навіть декоративні (в основному для колекціонерів), що випускаються обмеженим тиражем з різними малюнками на коробках (подібно поштовим маркам).

 

 

Треба також зазначити, що сірники за всю свою багату історію, окрім свого основного призначення, використовуються досить різноманітно. Ось лише кілька прикладів – замість рахункових паличок для навчання дітей, як умовна грошова одиниця при різних карткових та інших іграх, для виготовлення сірникових будинків та інших споруд, для жеребкування, для різних логічних ігор, в якості зубочисток і основи для ватної палички, як реквізит для фокусів...

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://ukr.media/culture/348166/

 

Переглядів: 392 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024