Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 3 » УЛТ у Львові провело звітно - виборчу конференцію, на якій вступили в організацію 150 нових членів
16:26
УЛТ у Львові провело звітно - виборчу конференцію, на якій вступили в організацію 150 нових членів

 

ВІХИ ЗРОСТАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

2 березня відбулася звітно - виборча конференція

Українського Лікарського Товариства (УЛТ) у Львові.

 

 

 

Як і планувалося, реєстрація учасників конференції, яку проводили члени молодіжного крила УЛТ у Львові, розпочалася о 9.00 год.

 

 

 

 

 

 

 

Крім програми і порядку дня тут можна було ознайомитися також з буклетами та листівками Червоного Хреста й останніми числами журналу «Вісник Червоного Хреста України».

 

 

 

 

 

 

Дехто брав журнали з собою у зал засідань, як наприклад Ірина Шевчук, голова Львівської обласної асоціації медичних сестер. Це і зрозуміло, вона ось уже впродовж кількох останніх років є незмінним членом правління Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

Рівно через годину, о 10.00 конференція приступила до роботи. Звучить гімн України. По обличчях присутніх бачимо, що у залі – патріоти своєї молодої держави, котрі пильно стоять на сторожі здоров'я наших громадян.

 

 

 

 

 

 

 

 

Обираються робочі органи конференції. Головою зборів обрано – Мирона Островського, секретарем – Олександру Луць.

 

Голова конференції пропонує вшанувати хвилиною мовчання тих лікарів, - членів УЛТ у Львові, - котрі за час між конференціями відійшли у вічність:

  • Богдан Надрага, почесний член УЛТ у Львові, великий сподвижник добрих справ і патріот країни, котрому було 97 років
  • Мирон Миндюк, д.м.н.
  • Юрій Коржинський, професор, д.м.н.
  • Лідія Криштальська, доцент, хірург
  • Василь Іванюшко, доцент
  • Маркіян Закрута, доцент
  • Ганна Рудницька, доцент
  • Іванна Кулчковська, активіст УЛТ у Львові
  • Роман Маркевич, доктор, працівник перинатального Центру
  • Зенон Колобич, доктор, керівник ансамблю ЛНМУ ім. Данила Галицького «Горицвіт»
  • Олег Ціборовський, професор, дослідник історії медицини, почесний член правління СФУЛТу та ВУЛТу

 

 

 

 

 

 

 

 

Слово для привітання надається заступнику голови Львівської облдержадміністрації Роману Филипіву.

 

 

 

 

 

 

 

 

Звітна доповідь голови УЛТ у Львові п. Олега Дуди супроводжувалася слайдами, які проектувалися на великий екран, вивішений на сцені актового залу ЛНМУ ім. Данила Галицького, де проводилася ця конференція.

 

 

 

 

 

 

 

 

Доповідь охоплювала діяльність УЛТ у Львові за 32017-2018 рр. За цей час правління стало організатором та участником таких подій, як:

 

  • Обрання делегатів на ХУІ з'їзд ВУЛТ (2017 р., м. Кам'янець-Подільський) та на ХУІІ Конгрес СФУЛТ (2018 р., м. Тернопіль).
  • Організація (співорганізація) низки науково-практичних та ювілейних конференцій, в т.ч. за міжнародною участю.
  • Членство в Громадських радах з питань охорони здоров'я при ЛОДА, Департаменті ОЗ ЛОДА, ГУ ОЗ ЛМР.
  • Участь у роботі атестаційних комісій та конкурсної комісії з обрання керівників закладів охорони здоров'я
  • Участь в організації та промоції відбору для нагородження відзнакою «За честь та милосердя» - орденом св.Пантелеймона.
  • Проведення «Лікарської Маланки» 2017-2019 рр. з благочинною метою
  • Організація щорічних «Забігів Здоров'я».

 

 

 

 

 

 

 

В обговоренні звітної доповіді взяв участь президент СФУЛТ , доктор медичних наук, проректор з лікувально - профілактичної роботи ЛНМУ імені Данила Галицького, професор Андрій Базилевич, а також інші активні члени УЛТ у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

Делегати конференції методом голосування встановили, що звітна доповідь оцінюється присутніми оцінкою «задовільно» і набирає кількість голосів, про яку прийнято казати «одноголосно».

 

 

 

 

 

 

 

Зі звітом статутної комісії виступив Орест Тушницький. Він також був затверджений і прийнятий делегатами з оцінкою «задовільно». Потім були звіти: комісій з юридичного і соціального захисту, медичної комісії при ЛОДА, науково-видавничої комісії, кваліфікаційної комісії. звіт скарбника та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Знаковими були деякі співдоповіді, виголошені перед учасниками конференції. Особливо велику цікавість викликала співдоповідь «Сьогодення та напрямки розвитку медичної галузі Львівщини», яку виголосила Ірина Микичак, директор Департаменту ОЗ ЛОДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Основні тези співдоповіді викладені в інтерв'ю, яке було дано промовцем 19 лютого п.р. для газети «Львівська Пошта» - докл. див. за посиланням: http://www.lvivpost.net/zdorovya/n/43917?fbclid=IwAR1xd4_yH_u2s_ljM9SqXIOmcKuz2QYX9xCSG2bt9sIepNjTpmvD2vNXJtM).

 

 

В дебатах виступив професор Борис Тарасовис Білинський. Він не потребує жодної реклами, тому що з перших днів незалежності України служить нашій молодій державі. Працював на різних посадах, але ім'я здобув як світило української онкології.

 

 

 

 

 

 

Виступ, з яким Борис Тарасович звернувся до присутніх був цілком логічним і прогнозованим. Він дав позитивну оцінку діяльності УЛТ у Львові у звітний період. А при кінці виступу зачепив тему виборів. І попросив аудиторію голосувати так, щоб не занапастити незалежність України. Прізвища кандидатів промовцем не були названі, але цього і не потрібно в такій аудиторії, яка була на конференції в УЛТ цього разу.

 

 

Великий інтерес й овації в залі викликало затвердження нових членів УЛТ у Львові. Загальна їх кількість – 150 осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після каво-перерви конференція продовжила свою роботу. З великою цікавістю було заслухано співдоповідь «Сучасна медицина, виклики ХХІ ст.», яку виголосив професор Ігор Держко, завідувач кафедри філософії та економіки ЛНМУ імені Данила Галицького, член правління Львівської ОО ТЧХУ.

 

Далі виступи пішли у такій послідовності:

 

  1. «Етика і соціальна відповідальність фармацевтичного бізнесу: сучасні тенденції», – Олександр Мелянчук, ТОВ «Рош Україна».
  2. «Сучасні аспекти громадського здоров’я. Напрямки співпраці з УЛТ у Львові», – Галина Городецька, Центр розвитку громадського здоров’я УКУ.
  3. «Відзнака за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона”», – Ірина Шевчук, голова Львівської обласної асоціації медичних сестер.
  4. «Юридичний захист членів УЛТ у Львові», – Роксолана Лемик, Адвокатське об’єднання «Імунітет».
  5. «Актуальність та напрямки безперервної медичної освіти у розрізі реформи охорони здоров’я та світової практики», – доц., д.мед.н., Юліан Мицик, ЛНМУ імені Данила Галицького

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І ось мандатною комісією зачитується після підрахунку поданих голосів за кандидатуру наступного голови УЛТ у Львові. У залі – тиша. Після інтригуючої паузи промовець оголошує: «На наступні два роки каденції делегати конференції проголосували за нового-старого голову Олега Дуду, котрий обіймав цю посаду і раніше у 2017-2018 р.»

 

Мандатна комісія оголосила прізвища новообраних членів правління, склад Суду Лікарської Честі, контрольно – ревізійної комісії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після бурхливих привітань новообраного голови з успішним дублем, конференція завершила свою роботу. Вона висвітлила чимало проблем, показала здобутки, а також те, що медична реформа буде успішною тоді, коли лікарі опиратимуться на громадські організації й акцент у своїй діяльності робитимуть на пропаганду здорового способу життя і профілактику недуг, ніж уповатимуть на довге і дуже часто дороге лікування тих, хто вже захворів і має іноді задавнену історію лікування.

 

Фото – автора.

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 495 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 17:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024