Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 6 » Першим кандидатом у волонтери ЛОО ТЧХУ став уродженець м. Вознесенська, що на Миколаївщині
17:01
Першим кандидатом у волонтери ЛОО ТЧХУ став уродженець м. Вознесенська, що на Миколаївщині

 

ДОБРОТВОРЕЦЬ – НЕ ПРОФЕСІЯ, А ПОКЛИКАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

У Львові буде запроваджено проект психосоціальної підтримки

і вирішальна роль у його ефективності належатиме волонтерам.

 

Як ми уже повідомляли, в рамках проекту ПСП проведено культпохід у цирк та майстер-клас з виготовлення листівок до 8 Березня.

 

Зараз йде підготовка до організації зборів добротворців, на яких Ірина Маслій, - лідер Західного регіону в комісії НК ТЧХУ з розвитку волонтерства, - прочитає ввідну лекцію. Збори заплановані на 14 березня. Передбачається, що їх розпочнуть о 16.00 в актовому залі центрального офісу ЛОО ТЧХУ, що по вул. Широкій 81-а.

 

Прочувши про них, добротворці зі студентського середовища Львова почали гуртуватися і шукати шляхи долучення до доброї справи. Один з них не став шукати легких контактів при допомозі телефону чи електронної пошти, а просто прийшов в офіс Червоного Хреста Львівщини.

 

 

 

 

 

 

З координатором з ПСП у Львівській області Уляною Стельмах зустрівся сьогодні у центрі міста . Познайомилися. Кандидата у волонтери величати – Ігор Жилізняк. Студент. Має повних 20 років. Вчиться в Інституті комп'ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки. Кафедра – захист інформації.

 

 

 

 

 

 

Уляна Михайлівна після знайомства з Ігорем розповіла кандидату про добровільних помічників Червоного Хреста, а також ознайомила його з книгою «Посібник з розвитку волонтерства». У ній червоною ниткою проводиться думка, що добротворець – це не професія, а поклик душі людини.

 

 

Волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного руху Червоного Хреста з самого початку. У 1859 році молодий Анрі Дюнан став першим волонтером-управлінцем, організувавши місцевих волонтерів для надання допомоги пораненим на полі бою. Це був перший випадок у Європі, коли поранені отримали допомогу незалежно від того, до якої із воюючих сторін вони відносилися. Він повернувся додому і написав книгу «Спогади про Сольферіно», яка була видана декілька років по тому з моменту заснування Червоного Хреста.

 

Мільйони волонтерів щодня відіграють суттєво важливу роль у підтримці роботи працівників Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у всьому світі.

 

 

 

 

 

 

Європейські підходи до правового регулювання волонтерської роботи, яка розуміється як неоплачувана необов'язкова робота; тобто час, який витрачають безоплатно на діяльність, здійснювану або через організацію, або безпосередньо в інтересах інших осіб, що не входять до складу їх власного домашнього господарства. Саме таке визначення волонтерства застосовується Міжнародною організацією праці.

 

Правове регулювання волонтерства є актуальним напрямком розвитку права некомерційних організацій в нашій державі. За останній час нові закони про волонтерську діяльність були прийняті в Литві, Грузії, Македонії, Молдові, Словаччині, Сербії та Україні.

 

У розмові з Ігорем було зазначено, що отримати допомогу від червонохрестівців може уразлива частина населення: тимчасово переміщені особи, багатодітні сім’ї, одинокі мами, люди з інвалідністю. Для того, щоб скористатися підтримкою, людині треба підтвердити свій статус – надати довідку або посвідчення.

 

 

У даний час запрошуються до співпраці з Червоним Хрестом Львівщини молоді люди у волонтери.

 

Приєднатися можуть також юні особи від 14-ти років, але неповнолітні мають надати дозвіл від батьків.

 

Записатися або отримати додаткову інформацію можна за адресою:

 

м. Львів, вул. Широка 81-а, центральний офіс Львівської ОО ТЧХУ.

E-mail: lv@redcross.org.ua

Конт. тел.: (0322) 297 – 08 - 60

 

 

Фото – прес-служби ЛОО ТЧХУ

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

Переглядів: 594 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024