Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 11 » Керівництво Делегації МКЧХ в Україні зробило візит в Міністерство оборони нашої держави
21:19
Керівництво Делегації МКЧХ в Україні зробило візит в Міністерство оборони нашої держави

 

ПІДСУМКОВА ЗУСТРІЧ

 

 

 

 

 

 

 

Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

зробила візит в Міністерство оборони нашої держави.

 

 

 

Як інформує прес-служба МОУ, 11 березня у Києві відбулася зустріч заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка з делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

 

Мета зустрічі іноземних делегатів з представниками вітчизняного оборонного відомства — підбиття підсумків результатів роботи Міністерства оборони України з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україні за головуванням Алана Ешлімана за період 2015 по 2019 років.

 

 

Під час зустрічі сторони обговорили основні напрямки спільної діяльності Міністерства оборони України з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україні. Зокрема, це проведення семінарів, презентацій, конференцій, відкриття спеціалізованих класів з вивчення міжнародного гуманітарного права, створення та випуск відеороликів та навчального фільму.

 

 

Зокрема, пан Ешліман відзначив ефективну співпрацю МКЧХ в Україні з Юридичним департаментом Міністерства оборони України під керівництвом Валерія Коваля. Він зазначив, що така взаємодія є прикладом спільних зусиль міжнародної неурядової організації і збройних сил для досягнення спільної мети.

 

Під час зустрічі Анатолій Петренко звернувся до голови делегації МКЧХ в Україні щодо дотримання прав та покращення умов утримання військовополонених моряків.

 

 

Заступник Міністра оборони також закликав делегацію МКЧХ в Україні підтримати ініціативу української сторони щодо переміщення поранених українських військових моряків до нейтральної країни для забезпечення необхідного медичного обстеження та лікування.

 

 

У свою чергу Алан Ешліман наголосив на необхідності створення зон безпеки навколо цивільних об’єктів критичної інфраструктури в районі проведення операції Об’єднаних сил.

 

 

На завершення зустрічі, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко вручив голові делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Алану Ешліману відомчу нагороду ʺЗа сприяння Збройним Силам Україниʺ та подякував пану Ешліману за плідну співпрацю МКЧХ в Україні із Міністерством оборони України і висловив сподівання на майбутнє ефективне співробітництво з МКЧХ в Україні під керівництвом новопризначеної голови МКЧХ в Україні пані Флоренс Жіллєтт.

 

 

Також делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні на території Міноборони відвідала Залу пам’яті захисників України, яка була створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, котрі загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави, світовий мир та порядок.

 

 

Цю залу спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до неї та віддати шану своїм захисникам.

 

 

Фото – прес-служби Міноборони України

За джерелом:

https://galinfo.com.ua/news/ukrainu_vidvidala_delegatsiya_mizhnarodnogo_komitetu_chervonogo_hresta_310307.html

 

Переглядів: 374 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024