Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 14 » У Мінюсті представлено нового керівника Делегації МКЧХ в Україні
14:11
У Мінюсті представлено нового керівника Делегації МКЧХ в Україні

 

У ФЛОРЕНС ЖІЛЛЄТТ - ДОСВІД  ПРАЦІ У ТЕГЕРАНІ

 

 

 

 

 

 

Міжнародну Місію Червоного Хреста в Україні у березні 2019 року

очолить Флоренс Жіллєтт, повідомляє сайт Міністерства юстиції України.

 

 

 

 

Нового очільника Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні України представив чинний керівник Алан Ешліман, який очолює Місію з квітня 2015 року.

 

 

За словами заступника Міністра юстиції Дениса Чернишова, зокрема, завдяки МКЧХ вдалося в законопроекті «Про пенітенціарну систему» окремим пунктом прописати, що представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста та особи, які їх супроводжують, можуть вільно відвідувати установи виконання покарань без спеціального дозволу в будь-який час та без будь-яких перешкод.

 

 

Такі представники мають право вільно, без будь-якого обмеження в часі, з максимальною підтримкою персоналу та адміністрації установ виконання покарань переміщуватись такими установами та проводити приватні бесіди з усіма особами, засудженими до позбавлення волі та обмеження волі.

 

 

Також заступник Міністра подякував за активну позицію МКЧХ та допомозі в написанні Паспорту реформи пенітенціарної системи; розробці та впровадженні нових Правил внутрішнього розпорядку для УВП та СІЗО; функціонуванні та облаштуванні в 10 слідчих ізоляторах аптек, забезпеченими необхідними лікарськими засобами для боротьби з серцево-судинними захворюваннями.

 

Також, як наголосив заступник Міністра, за сприянням МКЧХ постійно проводяться навчання медичних працівників філій ЦОЗ ДКВС України: на сьогодні 60 лікарів пройшли тематичні курси удосконалення (серцево-судинні захворювання) на базі державних закладів післядипломної освіти та отримали сертифікати державного зразка.

 

Крім того, у підпорядкуванні Державної установи «Центр пробації» перебуває 24 філії та 574 підрозділи пробації, зокрема й 14 центрів ювенальної пробації. Понад 100 підрозділів пробації співпрацють з представництвами МКЧХ. Загалом лише минулого року реалізовано 9 проектів на загальну суму півмільйона доларів.

 

Додамо, найближчим часом буде розроблено черговий Меморандум про співпрацю: документ міститиме спільні цілі та завдання, яким попередньо буде надано правову оцінку, аби уникнути декларативності та забезпечити повне виконання підписаних зобов’язань.

           

 

Фото – прес-служби Мінюсту

За джерелом:

http://ukrainepravo.com/news/ukraine/predstavleno-novogo-kerivnyka-misiyi-chervonogo-khresta-v-ukrayini-/

 

Переглядів: 391 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024