Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 15 » 14 березня Львівська ОО ТЧХУ провела «круглий стіл» з партнерськими організаціями
21:20
14 березня Львівська ОО ТЧХУ провела «круглий стіл» з партнерськими організаціями

 

 

ЗА ЗАКОНАМИ ГУМАНІЗМУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львівській ОО ТЧХУ відбувся «круглий стіл» з представниками

партнерських організацій щодо психосоціальної підтримки ВПО.

 

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України звернулася до представників громадських організацій з проханням підтримати їх зусилля щодо надання психосоціальної допомоги вимушено переселеним особам (ВПО) та посприяти соціальній згуртованості для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах: демобілізовані і їх родини, діти – сироти та багатодітні сім`ї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У «круглому столі» взяли участь представники державних служб, неурядових та громадських організацій, медичних навчальних закладів, НК ТЧХУ та міжнародних партнерів Червоного Хреста. 

 

 

«Круглий стіл» відбувся 14 березня в першій половині дня в приміщенні Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за адресою: м. Львів, вул. Широка, 81 а.

 

 

Мета даної зустрічі: залучення потенційних партнерських організацій для налагодження подальшої співпраці та об’єднання зусиль в напрямку інтеграції вразливих груп населення в місцеву спільноту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На "круглому столі" керівництво НК ТЧХУ представляла Лідія Лукасевич, головний фахівець відділу психосоціальної підтримки Товариства. А Данський Червоний Хрест презентувала Ольга Русакова, делегат з психосоціальної підтримки і соціальної згуртованості, котра представляє в Україні інтереси зарубіжних червонохрестівців, спонсорів Програми з ПСП з 2014 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасники «круглого столу»:

  • Головне управління соціального захисту населення у Львівській області, радник голови ЛОДА з питань ВПО (Оксана Якимець, - заст.начальника, радник з питань ВПО).
  • Львівський медичний коледж національного університету імені Данила Галицького (Павло Кузьмінський, - директор).
  • Львівський міський центр соціальної служби (Андріаана Подолинська, - заступник директора; Ганна Дарчик, - координатор).
  • Всеукраїнське об'єднання БО «100% життя» (Надія Шпитковська, - керівник).
  • Український католицький університет (Світлана Стельмах, - декан факультету наук про здоров'я в УКУ).
  • Львівський осередок «Пласту» (Іванна Герус, - керівник).
  • ГО «Кримський інститут громадського суспільства» (Гульнара Аблятіфова - керівник).
  • Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації союз осіб з інвалідністю України (Оксана Кіяновська, - голова; Ірина Ткачук, - в.о. першого заступника голови).
  • ГО «Україна – шлях єдності», - (Олександр Босенко, - секретар КО).
  • Мобільна бригада психологічної допомоги м. Львова і Львівської області Української фундації (Галина Семенина, - начальник; Ірина Алімова, - соціальний працівник; Любов Малько, - психолог).

 

 

 

 

 

 

Модераторами «круглого столу» стали:

 

Лідія Лукасевич, - головний фахівець відділу психосоціальної підтримки НК ТЧХУ.

Ольга Русакова, - делегат Данського Червоного Хреста з питань психосоціальної підтримки і соціальної згуртованості.

Ніна Добренька, - директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ.

Уляна Стельмах, - координатор програми Червоного Хреста з психосоціальної підтримки по Львівській області.

 

 

 

 

 

 

 

 

Після представлення учасників один одному Ольга Русакова розповіла про те, чому їх всіх зібрали на «круглий стіл», що собою представляє програма психосоціальної підтримки ВПО, яку спонсорує Червоний Хрест Данії уже четвертий рік, а також про те як програма ПСП допомагає людям не загубити себе в цьому світі. На підтвердження своїх слів вона презентувала фільм на цю тему.

 

 

 

 

 

 

 

 

Лідія Лукасевич ознайомила присутніх з історією впровадження програми психосоціального захисту в діяльність ТЧХУ. Свою розповідь вона проілюструвала прикладами з Білоцерківської МО ТЧХУ, де створено групу волонтерів, котрі надають підтримку жінкам, чоловіки яких у зоні збройного конфлікту на сході України. Проект започатковано у 2018 р. Триватиме він до 2021 р.

 

 

 

 

 

 

Уляна Стельмах у своїй розповіді зупинилася на характеристиці Львівської ОО ТЧХУ. Вона відзначила, що Товариство зараз працює над 12 комплексними програмами. Програма з ПСП – це зовсім новий напрямок для львів'ян. Незважаючи на це, вже зроблено перші кроки – культпохід у цирк і майстер-клас з виготовлення вітальних листівок. Формується група волонтерів зі студентів львівських навчальних закладів. Сьогодні в другій половині дня їм буде прочитано лекцію «Ввідний курс волонтера». За попередніми розрахунками програмою ПСП можна буде впродовж року охопити всю Львівську область.

 

 

 

 

 

 

Ніна Добренька зупинилася на роботі медико – соціального центру ЛОО ТЧХУ, який вона очолює з першого дня його заснування. (А це було понад 20 років тому). Розповіла Ніна Іванівна і про службу розшуку ТЧХУ, яку вона представляє у Львівській області також багато років поспіль.

 

 

 

 

 

 

 

Представники громадських організацій взяли активну участь в обговоренні виступів. З них стало відомо  про те, чим вони займаються, на яких послугах спеціалізуються, що планують на майбутнє. З їх розповідей стало відомо, що на Львівщину з Криму переселилися 157 сімей, з них - 70 осіли у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

Директор медичного коледжу Павло Кузьмінський, розповідаючи про свій навчальний заклад, наголосив, що у них у навчальному закладі заведено відзначати визначні державні свята. І особливо приємно, що на 14 березня припав перший День українського добровольця. Всі, хто тут на "круглому столі" присутні, мають до цього свята те, чи інше відношення. Бо всі працювали і нині працюють у гуманітарній сфері, і свою діяльність підпорядковують законам гуманізму. І саме це стане цементуючою силою, яка згрупує довкола програми ПСП достатньо людей доброї волі, щоб успішно реалізувати задуману Червоним Хрестом справу милосердя.

 

 

 

 

 

 

На «круглому столі» не підписували жодних документів, але перші кроки у цьому напрямі зроблено. Його учасники розійшлися по своїх організаціях, але вони згодом зберуться знову і цілком можливо, що це буде серіал з підписання меморандумів про співпрацю, на яку давно чекають і ВПО, і демобілізовані воїни із зони збройного конфлікту, і діти-сироти, словом усі, хто потребує надійного психосоціального захисту від Червоного Хреста.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 372 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 14:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024