Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 15 » На Київщині відкрився перший притулок для жінок – жертв насильства
22:53
На Київщині відкрився перший притулок для жінок – жертв насильства

 

СТВОРЕНІ ВСІ УМОВИ ДЛЯ ПРОЖИВАННЯ

 

 

 

 

 

 

Перший на Київщині заклад для осіб, які постраждали від домашнього насильства

та насильства за ознакою статі, відкрився у Васильківському районі.

 

 

 

Про це повідомляє Погляд.

 

"У притулку жінки зможуть пройти програму реабілітації, отримати консультації психолога, соціального педагога. Притулок розрахований на 10 осіб. Переважно це жінки, які можуть проживати тут зі своїми дітьми", - розповіла директор закладу Наталія Решетова.

 

За її словами, перебування у притулку безкоштовне. Тут створені всі умови для комфортного проживання: є кухня, санвузол, дитячий куточок, кабінет психолога, методична література. Фахівці притулку допомагатимуть жінці знайти роботу, влаштувати дитину до садочка чи школи.

 

 

 

 

 

У майбутньому планується відкрити і денний консультаційний центр. У планах також – до кінця року відкрити на базі притулку соціальне підприємство, де жінки зможуть працювати і заробляти.

 

За словами Решетилової, планується також запровадити закупівлю послуг. Тобто, фінансування проживання жінки у притулку тим районом, з якого вона прибуде до закладу, адже сюди будуть звертатися жінки не лише з Васильківського району. Тож уже в наступному місяці буде проведений великий тренінг для представників різних районів з цього питання.

 

Ініціатором появи такого закладу на Васильківщині була депутат райради Анастасія Яшина, а благодійна організація «Конвіктус Україна» надала технічну, методичну та ресурсну підтримку у створенні притулку.

 

"На мою думку, притулок також має нести просвітницьку місію. Тому ми плануємо систематично проводити зустрічі з педколективами, на підприємствах, лікарями, школярами, аби донести всім, що насильство – це не норма", - зазначила голова Васильківської райради Наталія Баласинович.

 

 

 

 

 

 

 

Вона поінформувала, що на Васильківщині торік складено понад 200 адмінпротоколів, пов’язаних із домашнім насильством, і одна жінка загинула.

 

 

У свою чергу, урядовий уповноважений з гендерної політики Катерина Левченко наголосила: «Домашнє насильство – це злочин, який грубо порушує права людини. Випадки насильства у сім’ї не можуть бути особистою справою жертви. Це кримінальна відповідальність, яку має нести кривдник. На це мають реагувати представники влади і правоохоронних органів».

 

 

У притулку відкрито "гарячу лінію" +38 (067) 3414895, з 18 березня вона працюватиме цілодобово. За цим номером можуть звертатися як жертви насильства, так і їхні родичі, друзі, знайомі, які прагнуть допомогти.

 

За статистикою, щороку в Україні від домашнього насильства гине 600 жінок.

 

Фото –

порталу Погляд

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2660696-na-kiivsini-vidkrivsa-persij-pritulok-dla-zinok-zertv-nasilstva.html

 

Переглядів: 457 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024