Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 16 » У Львівській ОО ТЧХУ відбулися збори кандидатів у волонтери Червоного Хреста
22:48
У Львівській ОО ТЧХУ відбулися збори кандидатів у волонтери Червоного Хреста

 

ВІД  КОЛЕКТИВНОГО – ДО  ІНДИВІДУАЛЬНОГО  ЧЛЕНСТВА

 

 

 

 

 

 

У Львівській ОО ТЧХУ відбулися збори кандидатів у волонтери,

на яких було прочитано лекцію на тему «Ввідний курс волонтера».

 

 

 

14 березня о другій половині дня відбулися збори волонтерів Львівської ОО ТЧХУ . Вони проходили в актовому залі центрального офісу по вул. Широкій, 81-а.

 

 

 

 

 

 

 

З Тернополя приїхала для участі у цих зборах лідер Західного регіону з розвитку волонтерства в ТЧХУ Ірина Масляк. Вона прочитала грунтовну лекцію «Ввідний курс волонтера», з якої випливало, що в Україні стихійний рух добротворців намагаються взяти у законодавче русло.

 

 

 

 

 

 

 

 

У лекції мова пішла про те, що волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного руху Червоного Хреста з самого початку. У 1859 році молодий Анрі Дюнан став першим волонтером-управлінцем, організувавши місцевих волонтерів для надання допомоги пораненим на полі бою. Це був перший випадок у Європі, коли поранені отримали допомогу незалежно від того, до якої із воюючих сторін вони відносилися. Він повернувся додому і написав книгу «Спогади про Сольферіно», яка була видана декілька років по тому з моменту заснування Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Мільйони волонтерів щодня виконують важливу роль у підтримці роботи працівників Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у всьому світі. Їх діяльність у повсякденні, особливо у зонах військового конфлікту, захищена емблемою, визнаною міжнародною громадськістю - червоним хрестом на білому фоні. В Україні прийнято закон про захист емблеми Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери - червонохрестівці працюють у різноманітних сферах. Це і допомога літнім людям на дому, робота з маленькими дітками, участь у благодійних кампаніях та акціях, направлених на протидію поширенню соціально-небезпечних хвороб (ВІЛ/СНІД, туберкульоз) та інші напрямки. Кожен обирає той напрямок, в якому він себе бачить найкраще.

 

 

 

 

 

 

Делегат з питань психосоціальної підтримки і соціальної згуртованості Данського Червоного Хреста Ольга Русакова, котра прибула з дводенним візитом до Львова разом з головним спеціалістом відділу психосоціальної підтримки НК ТЧХУ Лідією Лукасевич, після завершення лекції взяла слово і розповіла присутнім про своє бачення волонтерства, про те, як воно організоване за кордоном, а також дала відповіді на численні запитання, які виникли в аудиторії.

 

 

 

 

 

 

Згрупувавши всі тези і постулати, виголошені у той день біля екрана з презентацією слайд-фільмів, можна зробити висновок, що волонтери, як в Україні, так і за кордоном, набувають унікальних рис і характеристик:

 

 

 

 

 

 

  1. Сильну особисту мотивацію. Саме це відрізняє висококваліфікованого волонтера Червоного Хреста з усіх інших.
  2. Часткова зайнятість. Більшість людей приділяють волонтерству лише декілька годин на тиждень. Таким чином волонтерство можна поєднувати з навчанням, роботою або іншою діяльністю протягом багатьох років.
  3. Місцеве залучення. Волонтери є частиною спільноти. Вони знають потреби та можливості тих людей, з котрими вони спілкуються, тому що вони  живуть серед них.

 

 

 

 

 

 

 

Завершилася зустріч  запрошенням вступати в ряди волонтерів Червоного Хреста. Сімнадцять охочих після лекції Ірини Масляк і виступу Ольги Русакової подали заявки на вступ у волонтери Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оформленням і документуванням новобранців займається Уляна Стельмах, координатор програми Червоного Хреста з ПСП по Львівській області.

 

 

 

 

 

 

"Зрозуміло, що на цій презентації не змогли бути усі ті, хто хотів би долучитися до волонтерства у Червоному Хресті. - підсумувала результати зустрічі Уляна Михайлівна, -  Щоб стати волонтером, потрібно небагато: заповнити анкету за цим  посиланням. Завжди будемо раді новому поповненню! Справи милосердя - кличуть до себе добротворців!"

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 467 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 15:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024