Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 17 » У Львівській ОО ТЧХУ провели майстер-клас з виготовлення вітальних листівок
22:16
У Львівській ОО ТЧХУ провели майстер-клас з виготовлення вітальних листівок

 

В РАМКАХ ПРОГРАМИ ПСП

 

 

 

 

 

 

 

В офісі Львівської ОО ТЧХУ пройшов майстер-клас

з виготовлення вітальних листівок у техніці кардмейкінг.

 

Кардмейкінг (англ. cardmaking; у перекладі card - листівка, make - робити) - мистецтво виготовлення вітальних листівок своїми руками.

 

 

 

 

 

Кардмейкінг, як напрям у мистецтві, виник нещодавно, але створенням листівок займалися ще у древньому Китаї. Там існувала традиція на Новий рік обмінюватися листівками. У Єгипті привітання записувались на сувоях папірусу. Сьогодні цей вид мистецтва набуває чималої популярності та розповсюдження серед дітей та молоді.

 

 

 

 

 

 

У майстер-класі взяли участь 12 учнів загальноосвітніх шкіл м. Львова, батьки яких перебувають у зоні збройного конфлікту, діти з малозабезпечених сімей та багатодітних родин.

 

 

 

 

 

 

Майстер - клас провела Юлія Федів, педагог-організатор УДЮМК Залізничного району м. Львова.

 

 

 

 

 

 

 

Допомагали педагогу – організатору червонохрестівці: координатор з програми Червоного Хреста з ПСП по Львівській області Уляна Стельмах та Галина Олег, волонтер Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ольга Русакова, делегат з питань психосоціальної підтримки і соціальної згуртованості Данського Червоного Хреста взяла опіку над Михайлом Олійником, дитиною з багатодітної сім"ї, третьокласником із Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат №1 І-ІІІ ст. ім. Б.-І. Антонича. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спільними зусиллями вони змайстрували чудову вітальну листівку, яку Михайло на канікулах вручить мамі, коли повернеться додому у с. Градівку, що в Городоцькому районі на Львівщині.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Всі діти із задоволенням виготовили на майстер-класі вітальні листівки для своїх мам, бабусь та сестричок. - Підсумувала благодійну акцію Лідія Лукасевич, головний фахівець відділу психосоціальної підтримки НК ТЧХУ. - Такі заходи потрібно проводити частіше, адже вони сприяють як згуртуванню, так і підвищенню емоційного тонусу в юних учасників».

Наступним кроком у розгортанні програми Червоного Хреста з ПСП на Львівщині буде зустріч дітей з родин ВПО з львівськими письменниками, художниками, скульпторами, музикантами, музейними працівниками, походи у шоколадне кафе, в ляльковий театр, в зоопарк та інші визначні місця, які так любить малеча.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 657 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024