Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 18 » У Мінську ввели податок на біг
15:37
У Мінську ввели податок на біг

 

НЕЗВИЧАЙНИЙ  ПОДАТОК

 

 

 

 

 

 

У кінці січня поточного року в Білорусі набула чинності постанова,

згідно з якою білорусам потрібно платити за масові забіги.

 

 

 

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник комерційних спецпроектів білоруського порталу TUT.by Олександр Демидович, передає УНН.

 

 

"Добігались... Якось випустив з виду, але в кінці січня було ухвалено постанову №49, яка зачіпає порядок проведення масових заходів. Суть цього документа - винагорода за охорону (незрозуміло від кого і навіщо), за медичне обслуговування (хоча за це платили і раніше), за прибирання території (хоча прибирання і раніше було в обов'язках організаторів)", - написав він.

 

 

Розмір податку - досить високий, продовжив Демидович: «Наприклад, за Онкомарафон, соціальний і некомерційний проект, в якому в цьому році планувалася участь 3000 бігунів, потрібно заплатити 250 базових величин - 6375 білоруських рублів. Вибачте, але проект некомерційний, і це ледве бюджет всього проекту у 2018 році. І ще більше виникає питання, за що ми повинні платити? За те, що і так оплачується з наших податків?"- зазначив він.

 

 

Згідно з новими законодавчими змінами, за будь-яке тренування бігового клубу, на яке збираються до 15 осіб, потрібно заплатити 25 базових величин - 637,5 білоруських рублів, написав Демидович.

 

Довідково:

 

Базова величина - спеціальний економічний показник, за допомогою якого розраховуються пенсії, допомоги, податки і багато інших платежів.

 

Зазначимо, що спортсменів досить часто звинувачують у несплаті податків. Наприклад, відомого футболіста, нападника ПСЖ Неймара запідозрили у несплаті податку з гонорару в 64,4 млн євро.

 

А екс-гравець столичного клубу "Динамо" Джермейн Ленс зажадав від ФК сплатити податки з його заробітної плати в розмірі понад 3 млн грн.

 

У цілому, "Динамо" також підозрюють у штучній мінімізації своїх податкових відрахувань до бюджету шляхом декларації зарплат футболістів на рівні всього 18-20 тис. грн в місяць.

 

За оцінками Андрія Павловського, за останні 5 років, "Динамо" могло не доплатити в Пенсійний фонд України понад 440 млн грн.

 

Нагадаємо, що в ДФС запросили від "Динамо" пояснень щодо несплати податків з зарплати екс-динамівця Ленса.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1787123-u-minsku-vvedut-podatok-na-big

 

Переглядів: 439 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024