Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 18 » У Львові на площі Ринок перед Ратушею відбулася акція «Ми любимо Баха»
22:41
У Львові на площі Ринок перед Ратушею відбулася акція «Ми любимо Баха»


КОНТРАМАРКА

 

 

 

 

 

 

 

«Так у Львові ще не святкували!» - зазначено

у прес-релізі Львівської національної філармонії
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Цього року з дня народження великого Баха минає 334 роки. Львівська національна філармонія підготувала на честь геніального композитора грандіозну програму. І почали свято з прогулянки! Так-так, не дивуйтеся, охоче вийшли музиканти на мальовничу львівську площу, продемонстрували плакати, усно розповіли людям про цю знаменну Постать у світі музики, приготували ще багато інших цікавинок. Соліст Львівської  національної філармоніїя, тенор, виконавець творів Баха,  Петро Швайковський дав інтерв"ю репортерам ТВ ZIK.
 

 

 

 

 

 

 

 

"Зазвичай, Король бароко асоціюється у нас із глибокою духовною музикою, серйозним змістом якої захоплюється весь світ – і це беззаперечно! Проте Йоган Себастьян Бах мав ще й неабияке почуття гумору, а отже, ми вирішили пожартувати. Показати, що твори Баха слухати легко. А інколи, ще й весело!" - розповіли музиканти.

 

 

 

 

 


Отже, свято для всіх охочих на площі Ринок біля Ратуші стало прелюдією до музичного марафону на честь великого композитора. Музиканти грали на органі, жартували, слухали бахівські «хіти» у незвичайних обробках, а перехожі дізнавалися про цікаві маловідомі факти з життя геніального композитора. Аплодисменти викликала гра солістки-органістки Львівської національної філармонії  Олени Мацелюх.

 

 

 

 

 

 

 

На святі можна було побачити викладача Львівської консерваторії, а водночас і віолончеліста Львівської національної філармонії Миколу Околовича, а також  музикантів з Академічного камерного оркестру "Віртуози Львова", котрі розповсюджували серед присутніх прес-релізи і буклети. Пам'ятаючи, що у Львівській ОО ТЧХУ оголошено про розгортання Програми Червоного Хреста з ПСП, ми поцікавилися у них, чи прийняли би у філармонії на пільговій основі нашу групу ВПО, учасники котрої виявили би бажання послухати музику Баха.

 

 

 

 

 

 

«Так, - відповіли музиканти, - ось вам контрамарка. Покажете її у касі, як будете замовляти квитки, і вам зроблять знижку, тому що ви сьогодні на площі стали учасниками початку святкувань 334-річчя видатного композитора».

 

Зголошуйтеся! 21 березня у Львівській національній філармонії на вас чекає 4 оркестри, 12 солістів і хор.

 

Про музичний марафон у Львові на честь Дня народження Баха – у наших наступних випусках новин.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 447 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024