Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 18 » У школах Львова відбулись показові «Дні цивільного захисту» за участю Львівської ОО ТЧХУ
22:53
У школах Львова відбулись показові «Дні цивільного захисту» за участю Львівської ОО ТЧХУ

 

ТРЕНІНГ З ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

 

 

 

 

 

 

Вже традиційно весною та восени для маленьких мешканців у кожному районі міста Львова

відбуваються заходи з попередження і реагування на надзвичайні ситуації — «Дні цивільного захисту».

 

 

Їх ініціює міське управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту Львівської області на 2019 рік», в березні проведені показові «Дні цивільного захисту» для керівників середніх загальноосвітніх шкіл у районах міста Львова:

 

 

1.

Сихівський район

Середня загальноосвітня школа № 1, вул. Трильовського, 17

7 березня 2019 року

2.

Личаківський район

Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29, вул. Сухомлинського, 6

6 березня 2019 року

3.

Залізничний район

Гімназія «Євшан», вул. Любінська, 93а

14 березня 2019 року

4.

Шевченківський район

Середня загальноосвітня школа № 91, вул. Варшавська, 58

13 березня 2019 року

5.

Галицький район

Навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія «Галицька», вул. Замкова, 4

12 березня 2019 року

6.

Франківський район

Середня загальноосвітня школа І-ІІІ школа № 48, вул. Метрологічна, 14

15 березня 2019 року

 

 

«Показовий День цивільного захисту починався загальношкільною лінійкою за участю учнів молодших та старших класів школи, формувань цивільного захисту навчального закладу», - йдеться у повідомленні.

 

Важливою складовою проведення Показового Дня цивільного захисту стали відкриті уроки, спортивні та військово-спортивні естафети з елементами скелелазіння, відпрацювання нормативів на випадок „Хімічної тривоги“, надання першої допомоги та імітацією терористичного акту із захопленням заручників, інтерактивні лекції з представниками ДСНС, Збройних Сил України, представниками молодіжних і громадських організацій.

 

 

 

 

 

 

 

«Курсантами Академії сухопутних військ імені Гетьмана П. Сагайдачного та представниками Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста організували проведення навчальних тренінгів для учнів шкіл», — повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

 

 

 

 

 

 

Під час занять обговорювали пожежну тематику, орієнтування на місцевості, поняття та природу тероризму, вибухонебезпечні речовини, культуру зброї та самооборону, небезпеку в побуті, виготовлення ватно-марлевої пов’язки та надання невідкладної медичної та першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Протягом дня була можливість ознайомитись з необхідною інформацією на інформаційних стендах «Кутка цивільного захисту», шкільних стінгазетах, при виконанні тестових завдань на мультиборді, розгадуванні ребусів за допомогою інтерактивної дошки, інформаційної лінійки. Практичні навики щодо надання медичної допомоги, використання протигазів для молодших школярів показували учні старших класів шкіл.

 

За сигналом «Увага Всім!», «Повітряна тривога», «Пожежа» тощо було організовано евакуацію учнів з приміщень школи до укриття навчального закладу з подальшою евакуацією у безпечні райони, де змогли переглянути дії працівників ДСНС під час виникнення пожежі та надання медичної допомоги працівниками медичної служби, а також гасіння вогню за допомогою вогнегасників та пожежного рукава, перевірка приміщень школи працівниками вибухо-технічної служби разом з кінологами з службовими собаками в разі повідомлення про замінування.

 

 

 

 

 

 

У день проведення Показового Дня цивільного захисту та під час підготовки актину участь брали представники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, начальники відділів освіти управління освіти ДГП ЛМР, відповідальні працівники з питань цивільного захисту райадміністрацій районів міста Львова, майстри виробничого навчання НМЦ ЦЗ М. Львова, представники ГУ ДСНС України у Львівській області, Національної поліції, тощо. Широко пропагувалися питання патріотизму та допомоги учасникам ООС та Збройним силам України.

 

«Заняття проводились на високому методичному рівні, підготовка та проведення зазначених заходів керівниками освітніх закладів проводилась у відповідності до вимог часу з виявом здорової ініціативи і патріотизму» — підсумував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький.

 

 

Фото – Прес-служби ЛМР

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/education/262369-u-shkolakh-lvova-vidbulys-pokazovi-dni-tsyvilnoho-zakhystu

 

 

 

 

Переглядів: 383 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 17.04.2024, 00:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024