Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 21 » V Міжнародний день людини із синдромом Дауна: Львів - учасник всесвітнього флешмобу (ВІДЕО)
22:51
V Міжнародний день людини із синдромом Дауна: Львів - учасник всесвітнього флешмобу (ВІДЕО)

 

СОЦІАЛЬНИЙ ФОТОПРОЕКТ

 

 

 

 

 

 

 

21 березня перед входом у Ратушу відкрили фотовиставку

про «сонячних» людей #КолиСонцеУсередині.

 

Соціальний фотопроект покликаний передати емоції та красу десяти непересічних особистостей, віком від 3-х до 30-ти років, різних за характером, уявленнями, проте відкритих до експериментів.

 

Ініціатором та автором світлин стала Марта Сирко. «Для мене це вже другий соціальний проект із містом. Це було незвично, важко, але дуже цікаво. Для себе я зрозуміла, що для таких проектів потрібно більше простору, бо моделі були активними та рухливими. Однак, це мої перші спроби таких фотопроектів. Надалі збираюсь більше працювати у цьому напрямку», — обіцяє фотограф Марта Сирко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Інклюзія — це те, що стосується всіх львів’ян. І для міста важливою є не лише інфраструктурна готовність, але й зокрема, освітня та культурна складова. Відтак сьогодні ми відкриваємо виставку», — розповідає Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

 

До флешмобу місто підготувало не лише фотопроект та соціальну рекламу на білбордах, а й тематичні сувеніри (різнокольорові шкарпетки). Тематичні сувеніри — розпаровані по кольору шкарпетки із промоційним логотипом міста та його патернами, розроблені відділом промоції міста, та виготовлені відомим львівським брендом Dodo Socks.

 

«Ми вирішили ризикнути, і замовили жовто-зелені та блакитно-бузкові шкарпетки. Сьогодні важливий день, який стосується людей із синдромом Дауна, а от за два тижні світ одягнеться у блакитне, щоб поширювати інформацію про проблему аутизму. Додам лише, велике дякую виробнику, який доводить, що соціально відповідальний бізнес не лише існує, а й активно діє», — підсумовує заступник начальника відділу промоції Львівської міської ради Ольга Бачинська.

 

Більшу половину тиражу з 22 березня до 2 квітня планують передати громадським організаціям, які працюють з інклюзивною темою. Решту протягом року отримуватимуть ті люди, які досягли певних результатів у проектах, які стосуються теми інклюзії.

 

 

Довідково:

 

 

21 березня — Міжнародний день людини із синдромом Дауна. Ця дата вибрана не випадково — це двадцять перший день третього місяця, пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відео: Андрій Андрух

 

Фото – прес-служби ЛМР

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/262519-u-mizhnarodnyi-den-liudyny-z-syndromom-dauna-lviv-vkotre-doluchyvsia-do-vsesvitnoho-fleshmobu

 

Переглядів: 372 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024