Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 23 » #It's_time_еndtb: об'єднані зусилля у боротьбі з туберкульозом
13:57
#It's_time_еndtb: об'єднані зусилля у боротьбі з туберкульозом

 

ОБМІН ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

Відбулось обговорення результатів впровадження підтримки

хворих на МРТБ в рамках проекту USAID «Виклик туберкульозу».

 

 

20 березня відбувся круглий стіл на тему «Результати надання пацієнт-орієнтовного соціально-психологічного супроводу хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ) для покращення їх прихильності до лікування в Одеській і Миколаївській областях».

 

Метою заходу було обговорення результатів впровадження підтримки хворих на МРТБ в рамках проекту USAID «Виклик туберкульозу».

 

Учасниками заходу стали експерти організації РАТН, спеціалісти фтизіатричних закладів областей, представники неурядових організацій та Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Присутні поділились результатами надання медико-соціального (ТЧХУ) та соціально-психологічного супроводу (ТЧХУ та НУО), розглянули досягнення (найкращі практики) та основні виклики на шляху впровадження проекту, ознайомились з результатами проведення оцінки комплексного пацієнт-орієнтованого пакету послуг хворим на МРТБ, обговорили шляхи сталості надання послуг по закінченню проекту.

 

 

Подібний захід відбувся 5 березня у Львові, де були розглянуті аналогічні питання, але на прикладі Львівської та Київської областей.

 

 

Учасники були спільні у думці про актуальність і своєчасність проекту, його надзвичайній важливості у відпрацюванні моделі супроводу пацієнтів. Цю модель можна запропонувати на державному рівні для подальшого впровадження на всій території України, проте, вже за рахунок місцевих бюджетів, в рамках місцевих програм.

 

 

На сьогодні Товариство Червоного Хреста України та НУО мають навчених спеціалістів, які мають великий практичний досвід у супроводі пацієнтів з МРТБ з числа соціально-незахищених верств населення з високим ризиком відриву від лікування. Важливо продовжувати залучати ці кадри в згаданих програмах, щоб не втратити набутий досвід та досягнені результати.

 

 

Автор: Maria Yeremenko

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2019/03/its_time_endtb-обєднані-зусилля-у-боротьбі-з-тубе/

 

Переглядів: 375 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024