Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 28 » Львівська ОО ТЧХУ – учасник Шевченкіани в рамках програми з ПСП
20:09
Львівська ОО ТЧХУ – учасник Шевченкіани в рамках програми з ПСП

 

 

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Лірика Великого Кобзаря – безсмертна. В цьому можна було ще раз

переконатися, завітавши у комфорт-бібліотеку на вул. Патона №42.

 

Отримавши початкові знання з віршування, діти з підопічної групи Львівської ОО ТЧХУ, котрі вже кілька днів є головними дійовими особами у новій для Львівщини Програмі Червоного Хреста з ПСП, вирішили і собі спробувати віршувати.

 

 

 

 

 

 

Заохотив їх до цього, узгодивши свої дії з Уляною Стельмах, координатором програми з ПСП у Львівській області, волонтер Червоного Хреста, студент Львівської політехніки Ігор Железняк.

 

 

 

 

 

 

У цій ролі студентові - другокурснику довелося виступати вперше, тож допомога й Уляни Стельмах, і Лілії Іваницької, директора комфорт-бібліотеки на Патона, виявилися не зайвими.

 

 

 

 

 

 

У бібліотеці давно дбають про комфортні умови для юних читачів. Тут є спеціальний куточок для відпочинку, зручне крісло-гамак, багато простору і тиша, яка надихає на творчість.

 

 

 

 

 

 

Так з першого разу вірші у дітей не склалися, так як цього вимагає теорія літератури. Тож вирішили обмежитися на першому занятті декламуванням того, що вивчили у школі. Приємно було почути у виконанні учня 3-а класу із Львівської ЗСШ – 75 Олександра Успенського вірш Т.Г.Шевченка «Тече вода із-за гаю». Він з багатодітної родини, але старанно вчиться і дуже любить вірші Тараса Григоровича, що і засвідчила його чудова декламація.

 

 

 

 

 

 

Схвально зустріли присутні і виступ учня 3-б класу із Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат №1 I-III ст. ім. Б.І.Антонича Михайла Олійника. Він прочитав вірш Т.Г.Шевченка «І досі сниться…». 

 

 

 

 

 

 

На перший погляд – звичайні дитячі виступи, нічого особливого. Але це не так. За аплодисментами, якими нагородили юних декламаторів, губився той високий поріг педагогічних зусиль, який довелося здолати і вчителям, і родичам, і Червоному Хресту, щоб перемогти всі перешкоди, які заважали навчанню і розвитку більшості дітей з підопічної групи.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо ще і таке: на початок цього навчального року Михайло Олійник, наприклад, не знав навіть алфавіту, але він його таки опанував, навчився читати і тепер, коли би хто почув його декламацію віршів Великого Кобзаря з рідного села, то, без сумніву, прийшов би до думки: таланти в українському народі – незчисленні.

 

 

 

 

 

 

…Діти, хто як знав, і хто як умів продовжили читання. Всім було весело, і приємно, що ця безсмертна поезія знову заговорила вже після 9 березня, дня народження Тараса Шевченка, на всі лади дзвінкими дитячими голосами у комфорт-бібліотеці на Патона.

 

 

 

 

 

 

Традиційний солодкий стіл від Червоного Хреста завершив сьогодні дитячу Шевченкіану.  Домовилися регулярно збиратися і проводити різні майстер-класи і читання поезій інших майстрів художнього слова.

 

 

 

 

 

Сердечно дякуємо волонтерові Ігорю Железняку за сприяння в проведенні цієї та попередніх благодійних акцій у рамках програми Червоного Хреста з ПСП!

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 421 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024