Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 31 » Виставу «Лис Микита» відвідали у Львові підопічні програми Червоного Хреста з ПСП
16:58
Виставу «Лис Микита» відвідали у Львові підопічні програми Червоного Хреста з ПСП

 

МУЗИЧНА КАЗКА «ЛИС МИКИТА»

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 31 березня, діти з родин ВПО та багатодітних сімей побували

у Львівській національній філармонії на виставі – казці «Лис Микита».

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, адміністрація Львівської національної філармонії спонсорувала Львівській ОО ТЧХУ 10 безкоштовних квитків на дитячу виставу – казку «Лис Микита». Маленькі глядачі з цікавістю переглянули музичну казку композитора Богдана Янівського, лібрето до якої написав львівський поет Роман Кудлик за однойменною казкою Івана Франка «Лис Микита».

 

 

 

 

 

 

«Це чудова музична казка для дітей і дорослих, за участю солістів філармонії, в якій звучить музика за веселими гуцульськими мотивами. Чарівна казка про звірів, насичена яскравими образами, приправлена українcьким гумором», - прокоментувала побачене на сцені п. Вероніка Степанченко, мати одного з маленьких глядачів нинішньої вистави.

 

 

 

 

 

 

Важко з нею не погодитися. Діти, немов зачаровані дивилися на сцену, аплодували, і разом з акторами декламували то 32 букви української азбуки, або підспівували їм в арії з семи нот, без яких не обходиться жодна музична гама. Контакт глядачів і акторів на сцені був дуже тісним і є цементуючим в усій виставі: дітей вчили відгукуватися на чужу біду, бути контактними, вміти працювати у громаді.

 

 

 

 

 

 

Великою несподіванкою було і те, що в антракті, маленькі глядачі поцікавляться не тільки солодощами, але і друкованою продукцією, яку Червоний Хрест надав батькам.

 

«І що ти , Тарасе, зрозумів з цієї книжечки?» - Цікавимося у юного глядача вистави-казки.

 

«А те зрозумів, що як мій товариш плаче, то треба вияснити причину, а потім намагатися заспокоїти його, щоб зняти стрес», - глибокодумно відповів Тарас.

 

«А у виставі є такі ситуації?», - Цікавимося у хлопця.

 

«Звичайно, - відповів він, - тільки вони приховані від ока глядача за художніми образами».

 

 

 

 

 

 

Ось і виходить, що Іван Франко вдало зобразив людські натури, заховавши їх за масками звірів. Він показав нам цілу галерею людських перевтілень заради вигоди. Мавпочка Фрузя – носій правди, Лис Микита – хитра підступна людина.

 

 

 

 

 

 

 

Справді, артисти Львівської національної філармонії продемонстрували маленьким глядачам чудову музичну казку на професійному рівні, створили всім гарний настрій, приховавши у ній глибокий зміст – добро завжди перемагає зло.

 

 

 

 

 

 

На пам'ять про таку чудову виставу діти і актори вирішили сфотографуватися. І зазначимо, це була та сама зала, в якій рік тому Тілль Майєр проводив презентацію свого документального фільму «Зима у Львові», і хоч нічого спільного нинішня вистава і його фільм не мали між собою, але вловлювалася одна і та ж домінанта: злу треба давати нещадний бій на усіх рівнях.

 

 

 

 

 

 

Головна мета програми Червоного Хреста з ПСП, виробити в її учасників здатність захищати себе від зовнішніх стресів. Будемо сподіватися, що вистава-казка про хитрого Лиса-Микиту на якусь п'ядь дозволила дітям з вразливих категорій населення наблизитись до поставленої мети.

 

 

 

 

 

 

У майбутньому будуть нові культпоходи. Але ці, перші, це найбільш цементуючі і відповідальні, де формується кістяк майбутньої групи, яка прийде на зміну нинішній, мало організованій і майже зневіреній у справедливість, бо так довго триває боротьба з різними бюрократичними перепонами, через що життя родин ВПО на нинішній день не можна назвати ні райдужним, ні безпечним, ні гарантованим у майбутньому від прикрих несподіванок.

 

Фото – автора

Ірина Апостоюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 481 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024