Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Березень » 31 » Уманська МРО ТЧХУ взаємодіє з курсами цивільного захисту 3-ої категорії
20:43
Уманська МРО ТЧХУ взаємодіє з курсами цивільного захисту 3-ої категорії

 

ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ – ГОТОВІ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уманська МРО ТЧХУ, що на Черкащині,  успішно взаємодіє з курсами цивільного захисту 3-ої категорії

 

 

 

 

Відповідно до Кодексу цивільного захисту, розпорядження Черкаської облдержадміністрації від 28.11.2018 № 937 «Про комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2019 рік», 19-20 березня 2019 року працівниками Уманських курсів 3 категорії були проведенні планові заняття з керівниками та особами, які очолюють штаби керівництва спеціальних об’єктових навчань, тренувань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В навчанні взяли участь заступники директорів загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів Уманського району та професійно-технічних закладів міста Умань, теплотехніки НУС.

 

 

На заняттях були розглянуті наступні навчальні питання: нормативно-правове забезпечення підготовки та проведення об’єктових навчань та тренувань з питань цивільного захисту, засоби індивідуального і колективного захисту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особлива увага приділена наданню само- і взаємо- допомоги в умовах надзвичайних ситуацій. Тренінг з цих питань провела голова Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Чорна.

 

 

 

 

 

 

 

Були всебічно розглянуті теоретичні і практичні питання надання першої допомоги. На тренувальному манекені відпрацьовано алгоритм дій при зупинці діяльності дихання та серцебиття. Розглянуто сучасні підходи до надання допомоги при травмах, кровотечах, опіках.

 

Про порядок проведення оповіщення та евакуації населення розповів головний спеціаліст сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Костянтин Муштаєв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про організацію роботи штабу керівництва тренуванням, порядок відпрацювання документів щодо організації та проведення Дня цивільного захисту у закладах освіти учасників семінару ознайомили завідувач Уманських курсів 3 категорії Олександр Гребьонкін та заступник завідувача Олександр Борисов.

 

 

Наприкінці занять відбулось жваве обговорення окреслених питань. Усі учасники заходу отримали комплекти зразків документації, пам’ятки та методичні рекомендації з організації практичної підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

 

 

Фото - автора

Олександр Гребьонкін,

завідувач Уманських курсів 3 категорії

 

 

Переглядів: 400 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024