Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 2 » 2 квітня - Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм
22:38
2 квітня - Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм

 

АУТИЗМ – ЗРОСТАЄ СЕРЕД ДІТЕЙ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні - Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм

 

Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму — дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року. Відзначається щорічно — 2 квітня.

 

Ця резолюція прийнята з метою привернення світової уваги до дітей та дорослих, які страждають від аутизму. Такий розлад характеризується вираженим і всебічним дефіцитом спілкування і соціальної взаємодії, досить обмеженими інтересами, а також часто повторюваними діями.

 

Захворювання має генетичний характер і його основні причини поки не відомі науці, однак своєчасна реабілітація дитини в ранньому віці дозволяє у багатьох випадках домогтися впевнених результатів у соціальній адаптації.

Історії відомо не мало яскравих особистостей, у яких спостерігалися симптоми аутизму. Приміром, Вінсент Ван Гог і Леонардо да Вінчі, Гаррі Труман і Авраам Лінкольн, Вуді Аллен і Боб Ділан, і багато інших.

 

Розлади спектру аутизму – найбільш швидко зростаюча патологія психічного розвитку дітей. За данними ВООЗ в 2010 році поширеність аутизму становила 1:100 новонароджених, в 2013 році – 1: 88, в 2016 році - 1:68. За прогнозами деяких вчених у 2020 році поширеність розладів спектру аутизму може становити – 1: 30.

 

Як повідомила експерт департаменту охорони здоров'я з дитячої психіатрії Алла Петрів, у Львівській області на кінець 2018 року було зареєстровано 409 дітей з діагнозом дитячий аутизм, за 3 місяці 2019 року їх кількість зросла до 440.

 

Окрім того, зареєстровано понад 700 дітей з діагнозом розлади психіки органічного ґенезу з поведінковими порушеннями аутичного спектру. З кожним роком зростає кількість дітей 1-2-річного віку, батьки яких звертаються з підозрою на розлади спектру аутизму.

 

Ось чому інформування про аутизм є вкрай важливим. Лише рання діагностика і раннє втручання дають особам з аутизмом надію на повноцінне майбутнє.

 

Фотоколаж – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/7965.html

 

 

Переглядів: 351 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024