Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Сьогодні - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки
11:03
Сьогодні - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки

 

БЕЗПЕЧНА ЗЕМЛЯ – БЕЗПЕЧНИЙ ДІМ

 

 

 

 

 

 

 

4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної

небезпеки та допомоги в діяльності щодо розмінування.

 

 

День проголошений на 60-й сесії Генеральної Асамблеї ООН резолюцією 8 грудня 2005 року.

 

Міни і вибухонебезпечні пережитки війни складають серйозну загрозу безпеці, здоров’ю і життю цивільного населення, а також перешкоджають соціально-економічному розвитку на національному і місцевому рівнях.

 

За даними ООН на сьогодні у 64 державах, у зонах минулих і нинішніх збройних конфліктів, знаходиться понад 100 мільйонів мін. Близько 90 відсотків цих мін – протипіхотні, тобто такі, від яких гинуть або калічаться люди, здебільшого мирні мешканці.

 

За останні 15 років підірвалися на мінах і загинули понад півтора мільйона людей, а покалічились утроє більше.

 

Тема Дня в 2019 році: «Організація Об'єднаних Націй просуває цілі в питаннях сталого розвитку: Безпечна земля - безпечний дім».

 

Протягом 20 років Служба ООН з питань діяльності, пов’язаної з розмінуванням (ЮНМАС), займається питаннями реагування на потреби людей, чиєму життю загрожують вибухові пристрої, включаючи цивільних осіб, миротворців і гуманітарних співробітників.

 

ЮНМАС рятує життя, сприяючи в розгортанні Місій ООН, доставці гуманітарної допомоги, захисту цивільного населення, підтримці добровільного повернення внутрішньо переміщених осіб чи біженців.

 

Цього року в рамках програм з розмінування в декількох країнах будуть проводитися акції «Безпечна земля». Так, ЮНМАС організовує футбольний турнір в Газі, на Кіпрі ЮНМАС проведе остаточну очистку від мін в буферній зоні, де буде побудований спортивний об'єкт, в Сомалі пройде футбольний матч, а в Іраку заплановані автогонки. Заходи в рамках акції заплановано в Південному Судані, Лівані та Колумбії.

 

Як відомо, в зв’язку з воєнними діями на сході України, проблема мінної безпеки для нашої держави стоїть надзвичайно гостро – незважаючи на заходи, які вживаються, продовжують траплятися нещасні випадки, від вибухів боєприпасів гинуть та травмуються люди.

 

Довідково:

 

Червоний Хрест також робить свій внесок у ознайомлення цивільного населення з мінною небезпекою. Левова частка у цих зусиллях належить МКЧХ. Його працівники регулярно читають лекції з мінної небезпеки у навчальних закладах Донеччини, райдержадміністраціях, виділяють кошти на придбання спеціального обладнання, щоб убезпечити саперів під час розмінувальних операцій. В штатному розкладі НК ТЧХУ також ввели не так давно посаду координатора з мінної небезпеки, в обов'язки котрого входить просвітницька діяльність серед населення.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2673458-4-kvitna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024