Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 6 » У Вінниці провели акцію «1/7: Про цінність здоров'я»
10:51
У Вінниці провели акцію «1/7: Про цінність здоров'я»

 

СТАРТУВАВ ТИЖДЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

5 квітня, на Європейській площі у Вінниці розпочалась акція,

присвячена Всеукраїнському тижню громадського здоров’я.

 

 

 

В заході взяли участь медичні заклади, волонтерські організації, студентські осередки, освітяни та правоохоронні органи.

 

Мета заходу – привернути увагу громадськості області та міста до проблем зміцнення та збереження здоров’я. Перехожі мали змогу виміряти тиск, цукор крові, зробити аналіз на ВІЛ та гепатити. Важливою була інформація про щеплення та здорове харчування.

 

На окремій локації можна було навчитись надавати першу медичну допомогу. Волонтери Червоного Хреста, якими стали студенти медичного коледжу, роздавали перехожим інформаційні буклети про здоровий спосіб життя та необхідність вакцинації. Представники мережі «Люди, які живуть з ВІЛ» поширювали брошури про гепатити В та С, ВІЛ.

 

У рамках акції медиками пересувної мобільної амбулаторії обласного центру боротьби зі СНІДом усім охочим було проведено тестування крові на наявність антитіл до ВІЛ і гепатитів «В» і «С».

 

Представники ендокринологічного Центру брали кров, аби перевірити рівень цукру. Протягом дня виявили бажання перевіритися понад 200 охочих. Як повідомив головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного Центру Пилип Прудиус, у 45 громадян виявили підвищений рівень цукру в крові.

 

Як повідомила заступник головного лікаря з громадського здоров’я Вінницького обласного спеціалізованого клінічного диспансеру радіаційного захисту населення Тамара Васильчук, Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я покликаний презентувати можливості закладів охорони здоров’я та показати доступність медичної допомоги для кожного громадянина.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://news.vn.ua/2019/04/06/42923

 

 

Переглядів: 406 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024