Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 10 » Цього року алергія на пилок буде найважчою за останні 45 років
10:36
Цього року алергія на пилок буде найважчою за останні 45 років

 

ВЕСНЯНЕ НЕЗДУЖАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Цього року пора цвітіння рослин виявиться для алергіків

найважчою за останні 45 р., попереджають шведські медики.

 

 

 

В результаті екстремально спекотного літа в минулому році кількість пилку у рослин помітно зросла, при цьому постійно зростає і число алергіків.

 

"Ми спостерігаємо це останні п'ять десятиліть, і це стосується всього західного світу. Це " хвороба благоденства "", - підкреслила в інтерв'ю телеканалу СВТ завідуюча лабораторією Гетеборзького університету Ослёг Даль.

 

За її словами, головна проблема полягає не стільки в збільшенні кількості пилку як такого, скільки в погіршенні опірності організму. І витоки цього - вже в дитинстві.

 

"Імунний захист дітей розвивається зараз не так, як раніше. Сьогодні діти краще захищені, не так багато грають поза домом і не контактують з тваринами і рослинами так, як за старих часів", - зазначає Ослёг Даль.

 

Ще одна причина - умови, що змінилися під час пологів: частіше вдаються до кесаревих розтинів, більш стерильне середовище в пологових відділеннях. Через це діти не в тій мірі, як раніше, піддаються впливу материнських кишкових бактерій, які є вкрай важливими для розвитку імунітету до природних речовин, таких, як пилок або грибні спори.

 

Підвищена реакція на пилок спостерігається сьогодні 20-25% населення Європи. Якщо навіть до цього є спадкова схильність, навколишнє середовище виступає тут серйозним його чинником. Сюди також відноситься і глобальне потепління, в результаті якого в рослинах утворюється більше пилку, а також поява нових видів рослин. В результаті виникають нові види алергії

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.rmj.ru/news/v-etom-godu-allergiya-na-pyltsu-budet-samoy-tyazheloy-za-poslednie-45-let/?fbclid=IwAR2IbwW4OxL5cp08M7rdck64z35_X7P28LDgI-e3sUuYxePvd0nUDZ8HPyM

 

Переглядів: 394 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024