Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 10 » Година Червоного Хреста у ЗСШ-82 м. Львова
15:18
Година Червоного Хреста у ЗСШ-82 м. Львова

 

ЮНИМ – ПРО ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні у Львівській загальноосвітній школі І - ІІІ ст. №82  ЛМР Львівської області - відбулася година Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 10 квітня, Личаківська районна організація м. Львова ТЧХУ провела для учнів старших класів школи № 82 годину Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Провели його голова Червоного Хреста Личаківського району м. Львова Ірина Апостолюк та координатор програми Червоного Хреста з психосоціальної допомоги у Львівській області Уляна Стельмах, котрі водночас є й інструкторами з навчання навичкам надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Федорівна коротко розповіла учням про історію і сьогодення МКЧХ, МФТЧХ і ЧП, Товариства Червоного Хреста України, яке торік відзначило 100-річчя свого заснування, про Львівську ОО ТЧХУ, в яку входить і Личаківська РО м. Львова ТЧХУ, а також про міжнародний рух Червоного Хреста. На даний час він об'єднує людей доброї волі із 190 країн світу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уляна Михайлівна продовжила годину Червоного Хреста розповіддю про програму ПСП, до якої Львівська ОО ТЧХУ приєдналася у цьому році і зараз робить перші кроки щодо її розгортання в обласному центрі й Львівській області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідаючи на запитання учнів, Уляна Михайлівна запросила їх у волонтери Червоного Хреста, особливо тих старшокласників, котрі у подальшому хочуть пов'язати свою долю з медициною або гуманітарною сферою діяльності вцілому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Запрощення учнів у волонтери отримало негайний відгук. Так, наприклад, учень 8-а Остап Хоркавий, котрий у майбутньому хоче навчатися у медичному університеті, попросив першим його записати у таку волонтерську групу Червоного Хреста Львівщини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Завершилася благодійна акція майстер – класом з навчання навичкам надання першої невідкладної допомоги. Будучи сертифікованим інструктором Червоного Хреста з навчання першій допомозі, Уляна Михайлівна розповіла і показала на муляжі як проводити першочергові дії, спрямовані на порятунок людського життя.

 

 

Інструктор розповіла, що спочатку треба визволити потерпілого від подальшого впливу на його організм шкідливих факторів, які загрожують здоров’ю і життю потерпілого (звільнити від дії електричного струму, винести із зараженої зони, загасити одяг, що горить, витягнути з води), при необхідності винести на свіже повітря, визволити від одягу, що заважає диханню.

 

 

Треба виконати необхідні заходи з рятування потерпілого в порядку терміновості (відновити прохідність дихальних шляхів, провести штучне дихання, зовнішній масаж серця, зупинити кровотечу, накласти пов’язку, тощо).

 

І аж після цих рятункових дій, треба викликати швидку допомогу чи лікаря, або вжити заходів для транспортування потерпілого в найближчий медичний заклад.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Доки на місце трагедії прибудуть лікарі, треба підтримувати основні життєві функції потерпілого аж до прибуття медичної допомоги", - завершила такими словами майстер-клас з першої допомоги Уляна Михайлівна.

 

 

Учням на уроках «Основи здоров'я» та «Захист Вітчизни», які читають вчителі з біології Леся Василівна Коваль, Віра Миколаївна Білоус та Ірина Дмитрівна Гавриляк, докладно розповідають про правила надання першої допомоги. На майстер-класі учням випала нагода закріпити теорію практикою на муляжі, який принесли з собою червонохрестівці.

 

В заході взяли участь близько 100 учнів з трьох 8 та трьох 9 класів Всі учні були дуже активними і вдячними за отримані знання.

 

Година Червоного Хреста і майстер - клас з першої допомоги були проведені за сприяння педагога-організатора школи Наталії Іванівни Івко.

 

До цього додамо: у школі навчаються 32 учні з особливими потребами. І це не данина моді, як зараз прийнято масово запроваджувати в навчальних закладах інклюзивні класи, а практика останніх 20 років. Знання з першої допомоги, тут як ніде інде, потрібні не для звіту, а для застосування в житті.

 

 

Фото – Ірини Дзіклевіч

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 614 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024