Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 11 » Нині на Львівщині вшанували пам’ять жертв нацистських концтаборів за участю Червоного Хреста
13:35
Нині на Львівщині вшанували пам’ять жертв нацистських концтаборів за участю Червоного Хреста

 

ВШАНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 11 квітня, з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів на території колишнього

концентраційного табору для військовополонених «Шталаг - 328» відбулися скорботні заходи за участю Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Допоки ми тут молилися за душі невинно закатованих, доки ми запалюємо за них свічку, доти вони живі, доти вони просять за нас Бога. Ми маємо пам'ятати, що жоден окупант не буде дбати про нас та наших дітей, жоден окупант не дозволить нам вшановувати наших героїв та молитися своєю мовою. Тому саме від нас залежить чи будемо ми мати волю в нашій країні», - зазначила під час заходу керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтак, на території біля пам’ятного хреста, що розташований в межах комплексу «Цитадель» (м. Львів, вул. Грабовського, 12), громадськість вшанувала пам’ять жертв нацистських концтаборів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Бабуся моя була свідками тодішніх страт. Це були масові вбивства, і було це не так давно. На цій землі, де ми зараз стоїмо, було розстріляно десятки тисяч невинних людей. Але пам'ятаймо, що терор народжується в мирні часи, а душах людей, які прагнуть влади. Молімося за те щоб сили добра на нашій землі перемогли. Зараз від нас та цивілізовано світу залежить наскільки ми дозволимо злу процвітати в центрі Європи», - звернувся до присутніх юрист, громадський діяч, активіст Революції Гідності, бранець Кремля Юрій Яценко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В межах заходу учасники запалили лампадки та поклали квіти до меморіального хреста. У їх рядах і Червоний Хрест Львівщини, який представляла нині Уляна Стельмах, координатор з програми психосоціальної допомоги родинам ВПО, дітям-сиротам, багатодітним родинам в нашій області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разом з підопічними МСЦ Львівської ОО ТЧХУ, колишніми в'язнями нацистських концтаборів і гетто, Уляна Михайлівна поклала квіти до хреста, встановленого на території колишнього концтабору «Шталаг -328».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Емблема Червоного Хреста між десятками запалених лампадок ніби нагадувала нам: мир – найважливіше надбання цивілізації, бо по обидва боки фронту завжди гинуть ті, хто мав би ще довго жити і примножувати славу того народу, до якого належить.

 

 

 

 

 

 

 

 

Хорова капела «Трембіта» виконала скорботні пісні під керівництвом диригента Володимира Вівчарика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опісля, відбулась поминальна екуменічна молитва, якою вшановувалися невинні жертви цього нелюдського концентраційного табору під час Другої світової війни.

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 353 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024