Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 12 » Червоний Хрест долучився до місячника озеленення і очищення довкілля на Львівщині
21:47
Червоний Хрест долучився до місячника озеленення і очищення довкілля на Львівщині

 

ТОЛОКА

 

 

 

 

 

 

 

 

За ініціативою Червоного Хреста Львівщини сьогодні, 12 квітня, відбулася

толока з прибирання довкілля у місті Стебнику, що за 8 км від Дрогобича.

 

 

 

 

 

 

До 14 березня ці дві жінки, Ірина Павлів (на знімку - зліва) та Уляна Стельмах (на знімку - справа), ще не знали одна одну.

 

 

 

 

 

 

У той день, 14 березня, у Львівській ОО ТЧХУ відбулася ввідна лекція у волонтерство з нагоди приєднання Львівщини до програми Червоного Хреста з психосоціальної підтримки родин ВПО, дітей-сиріт, багатодітних сімей тощо, на який прибула зі Стебника і дипломований еколог Ірина Павлів (на знімку - крайня зліва).

 

 

 

 

 

 

І ось коли Уляна Стельмах, - модератор «круглого столу», а заодно і координатор програми Червоного Хреста з ПСП у Львівській області, - , попросила присутніх вказати в анкетах хто яким видом діяльності хоче займатися, мешканка м. Стебника Ірина Павлів скромно зазначила – екологічним.

 

...У роздумах минуло кілька днів, доки не дійшли до обопільної згоди: у Стебнику треба провести екологічну толоку. Від слів до діла приступили сьогодні, 12 квітня.

 

Для толоки потрібен був хоч якийсь елементарний реманент: лопати, граблі, поліетиленові мішки тощо. Все це Уляна Михайлівна закупила у Львові у супермаркеті «Епіцентр», витративши на покупки 500 грн. Ранковою електричкою всі ці інструменти були доставлені на місце призначення.

 

 

 

 

 

 

Доки йшли приготування у Львові, Ірина Павлів розклеїла по видних місцях у Стебнику оголошення про толоку. Одягнувши формені блузки з символікою Червоного Хреста, дівчата рушили з вокзалу у центр міста.

 

 

 

 

 

 

Тут і взялися до роботи. Згрібали торішнє листя, збирали поліетиленову упаковку, все сортували і збирали у мішки.

 

 

 

 

 

Поволі один за одним до них долучалися місцеві мешканці. Через годину у їх групі вже було кілька осіб.

 

 

 

 

 

 

На пропозицію, вступити волонтерами у Червоний Хрест Львівщини, більшість учасників толоки відповідала позитивно. І це не могло не радувати!

 

 

 

 

 

 

 

Під час перерви – сфотографувалися. Опитування засвідчило, що на знімку "зліва направо" є такі мешканці Стебника, як: п.Слава, пенсіонер, Артемович Наталія, перукар, Павлів Ірина, Тзов "Компанія" центр ЛТД, Щербань Галина, управління праці Дрогобицької міської ради Стебницький відділ, Вініцкенє Надія, працює у санаторії «Батьківщина» і в ОСБб "Калиновий дім".

 

 

 

 

 

 

Згодом жінки згадали, що біля них працював також один чоловік. Це був Сергій Іраклієнко.

 

 

 

 

 

 

І хоч бригада виявилася не такою вже і великою, але вона назбирала до 50 мішків різноманітного сміття на стадіоні і на центральній алеї у місті. Та головне навіть не це: вони подали приклад , щоб інші мешканці міста також на хвильку полишили буденні справи і приділили належну увагу очищенню довкілля.

 

 

 

 

 

 

 

Толока буде продовжена 13 квітня. Якщо сьогодні прибирали у центрі міста, то завтра черга дійде до околиць. Станом на 2013 р. тут проживало понад 20 тисяч осіб. Скільки є зараз, покаже найближчий перепис населення.

 

 

 

 

 

 

 

 

Доки тривала толока, розквітло одне з дерев, під яким її учасники вирішили ще раз себе увіковічнити. Весна, що не кажіть, є весна! У народі не даремно кажуть: один день весни цілий рік годує! 

 

 

 

 

 

 

Благодійна акція – вдалася на славу! Її організатори дякують усім, хто брав у ній участь, а також Данському Червоному Хресту, який є спонсором програми з ПСП, до якої на початку року долучилася і Львівська ОО ТЧХУ!

 

 

Фото – учасників толоки

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 607 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024