Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 15 » У МКЧХ повідомили про викрадення своєї медсестри бойовиками ІДІЛ у Сирії 2013 року
13:06
У МКЧХ повідомили про викрадення своєї медсестри бойовиками ІДІЛ у Сирії 2013 року

 

ОГОЛОШЕНО ОФІЦІЙНИЙ РОЗШУК

 

 

 

 

 

 

Медсестру з Нової Зеландії Луїзу Акаві викрали бойовики ІДІЛ у Сирії 2013 року.

МКЧХ п'ять років не афішував цю інформацію, щоб не зашкодити її пошукам.

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста 14 квітня п.р. повідомив про те, що у 2013 році бойовики ІДІЛ викрали медсестру організації – громадянку Нової Зеландії Луїзу Акаві.

 

Про це повідомляє прес-служба МКЧХ на своєму офіційному сайті.

 

Акаві разом із двома водіями-сирійцями викрали 13 жовтня 2013 року. Представник організації Домінік Стілгарт звернувся з публічним закликом надати інформацію про викрадених співробітників.

 

Жінку викрали разом із шістьма іншими людьми в момент, коли колона гуманітарної допомоги прямувала в Ідліб. Чотирьох із викрадених звільнили вже наступного дня, троє залишилися в полоні.

 

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс наголосив, що інформацію про викрадення приховували для того, щоб не зашкодити її пошукам. Він висловив надію на те, що жінка досі жива, пише "Німецька хвиля".

 

За словами Пітерса, до пошуків Акаві долучили новозеландських спецпризначенців. Їхній загін відправили до Іраку, звідки вони неодноразово перебиралися в Сирію.

 

Наголошують, що це найтриваліше викрадення за всю 156-річну історію Червоного Хреста. В організації зазначили, що вирішили публічно повідомити про викрадення Акаві, після того як терористи ІДІЛ втратили свої останні опорні пункти в Сирії.

 

Війна в Сирії триває із 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди і бойовики "Ісламської держави". У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ розпочала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту в Сирії приєдналася Росія, у серпні 2016-го – Туреччина.

 

2 березня 2019 року загони "Сирійських демократичних сил" заявили про початок операції зі звільнення останнього підконтрольного бойовикам ІДІЛ міста Багуз у Сирії. 23 березня у SDF заявили про успішне завершення штурму Багуза.

 

У Пентагоні вважають, що без постійного військового тиску ІДІЛ зможе за півроку-рік відвоювати території Сирії.

 

 

Фото – прес-служби МКЧХ

За джерелом:

https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-u-chervonomu-hresti-povidomili-pro-vikradennja-svogo-medsestri-bojovikami-igil-v-siriji-v-2013-rotsi-889284.html

 

Переглядів: 398 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024