Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 18 » 18 квітня 1918 року, - День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні
09:23
18 квітня 1918 року, - День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

 

101-й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест України – це найстаріша організація держави,

яка уособлює милосердя, гуманізм, підтримку у годину лиха.

 

 

 

18 квітня 1918 року, в Києві розпочав роботу І З’їзд Товариства Червоного Хреста України. Цей день і вважається датою його заснування.

 

Як відомо, міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця виник у Швейцарії в середині ХІХ ст. 5 травня 1919 року, після закінчення Першої світової війни, в Парижі зібралися представники Національних товариств Червоного Хреста союзних держав - Великобританії, Франції, Італії, Японії і США для створення Ліги товариств Червоного Хреста. Вперше Український Червоний Хрест був визнаний міжнародною спільнотою ще за часів УНР 1 вересня 1919 року.

 

Після здобуття Україною незалежності, у 1993 році, Червоний Хрест нашої держави був визнаний Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та прийнятий до складу Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Нині Український Червоний Хрест – це близько 4 млн членів. Товариство плідно співпрацює з 21 національним товариством зарубіжних країн, з якими укладені угоди про співпрацю, за фінансової підтримки міжнародних колег щороку виконує понад 20 гуманітарних програм.

 

У 1992 році Президент України підписав відповідний Указ, що Товариство Червоного Хреста України визнали єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, яке уповноважене надавати підтримку владі саме в гуманітарній сфері.

 

Нині кожен рік працівники Товариства обслуговують більше 350 тис. одиноких престарілих, майже 23 тис. інвалідів праці та війни, більше 25 тис. учасників ВВВ та більше 8 тис. інвалідів з дитинства.

 

Серед головних принципів діяльності Товариства – гуманність, нейтральність, добровільність, незалежність, універсальність і єдність. За 101 рік діяльності Товариство Червоного Хреста України утвердило свою гуманітарну роль у суспільстві, ставши його надійною опорою та організацію, куди люди можуть звернутися за підтримкою у найскрутніші часи.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2682962-16-kvitna-pamatni-dati.html

https://znaj.ua/society/226901-18-kvitnya-yake-sogodni-svyato-istoriya-i-tradiciji

 

Переглядів: 471 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024