Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 19 » «V Всеукраїнська Модель ООН» розпочала роботу 18 квітня у м. Львові за участі Червоного Хреста
12:21
«V Всеукраїнська Модель ООН» розпочала роботу 18 квітня у м. Львові за участі Червоного Хреста

 

МОЛОДІ - ВСІ СПРАВИ ДО СНАГИ

 

 

 

 

 

 

18-21 квітня у Львові відбуватиметься “V Всеукраїнська Модель ООН”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед організаторів, спонсорів і меценатів “V Всеукраїнської Моделі ООН”, яка розпочала свою роботу 18 квітня - у День відзначення 101 - річниці ТЧХУ, є й Червоний Хрест. Поки що у скромній ролі – інформаційного спонсора.

 

 

 

 

 

 

 

Даний молодіжний захід зібрав делегатів з 6 областей України та Києва. Крім львів’ян, тут є представники із Запоріжжя, Дніпра, Харкова, Маріуполя, Івано-Франківська. Всього майже 120 осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Участь у Львівській Моделі ООН – можливість долучитись до спільноти молодих інтелектуалів. Львівська команда організувала більше півтора десятка моделей міжнародних організацій, починаючи з 2015 року. Модель ООН дарує практичний досвід у дебатах та прийнятті рішень стосовно актуальних глобальних тем. Делегати розвивають лідерський потенціал, вміння обстоювати власну позицію та співпрацювати з іншими.

 

 

 

 

 

 

Запеклі дискусії, інтриги, обговорення в кулуарах засідань, елемент змагання за звання найкращого делегата – все це робить Модель ООН надзвичайно цікавою, насиченою емоціями симуляційною грою. Для симуляційної гри  створено чотири Комітети: Ради безпеки ООН, Ради ООН з прав людини, Економічна і соціальна рада ООН (ЕКОСОР), Комітет ASEAN (Асоціація держав Південно-Східної Азії).

 

Найбільш популярний серед учасників є Комітет з Ради безпеки. Це комітет, який приймає найважливіші рішення, комітет, в якому є право вето, який говорить про найгостріші питання сьогодення і, загалом, безпеки у світі.

 

Також популярна Економічна і соціальна Рада ООН, яка відповідає за доступ до води, освіти, належний рівень екології, економічну структуру світової економіки, протидію корупції та глобальному відмиванню коштів.

 

Рада з прав людини ООН – це рада, яка опікується правами людини в усіх сферах від захисту прав людей у конфліктних зонах до загальної гендерної рівності людей з інвалідністю в нашому суспільстві. Тут є багато питань, які у компетенції МКЧХ, МФТЧХ і ЧП, так як вони є хранителями Женевських конвенцій 1949 р. і Додатків до них 1977 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Події на сході України показали, що цивільні зазнають неправомірного впливу збройного конфлікту на їх мирне повсякденне життя. З цим щось треба робити, і молодь не залишиться осторонь подолання цих важких проблем нашого часу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В діяльності оргкомітету молодіжного заходу відзначилися: (на знімку – зліва направо) Ілля Сімутін, голова комітету Ради безпеки Моделі ООН; Данило Вдовенко, голова ГО «Платформа нової дипломатії»; Дмитро Ктітор, генеральний секретар “V Всеукраїнської Моделі ООН”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До присутніх з вітальним словом звернулася народний депутат України Оксана Юринець (Oksana Yurynets). Оксана Василівна після привітання висвітлила у своєму виступі тему: «Міжпарламентська дипломатія». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Як голова постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО коротко розповім про роботу у цій структурі в напрямку наближення України до членства в Альянсі», - сказала після привітання Оксана Василівна. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тож мова пішла про структурні підрозділи Верховної Ради України (Верховная рада), які займаються міжнародною дипломатією; зовнішні майданчики, на яких працюють народні депутати України; участь українських парламентарів у геополітичних процесах як один із пріоритетів діяльності Верховної Ради України в умовах збройного конфлікту на сході України; євроатлантичну інтеграцію України в НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Були на відкритті молодіжного заходу й інші виступи, які викликали бурхливі оплески. Аудиторія була активна. Майже кожен мав при собі ноут - бук, який був і як записник, і як помічник під час демонстрації слайд-фільмів на головний екран конференції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед учасників Моделі ООН у Львові можна було побачити як студентів, так і старшокласників. котрі сиділи поруч один біля одного, як ось наприклад Олександра Куценко, випускниця ЗСШ – 197 ім. Дмитра Луценка з Києва та Олег Бойко, студент третього курсу Львівського торгово-економічного університету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чимало було студентів з Львівської Політехніки, Львівського національного університету ім. І. Я.Франка, інших ВНЗ. До виступів готувалися просто у залі, як ось майбутні фахівці з міжнародного права, а зараз студенти Львівського національного університету ім. І. Я.Франка Катерина Свідерська і Сергій Стасюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підростає нове покоління активних і зацікавлених до лідерства, діалогу на усіх рівнях, поборників справедливості і милосердя молодих людей. І Червоний Хрест, в міру своїх сил, завжди сприятиме їм у цьому.

 

 

 

Фото – автора та із сторінки ГО «Платформа нової дипломатії» у Facebook

Ірина Апостоюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 418 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024