Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 21 » Вербна Неділя у Львові - 21 квітня 2019 р.
17:55
Вербна Неділя у Львові - 21 квітня 2019 р.

 

ВИТОКИ НАУКИ ПРО ДОБРО І ЗЛО

 

 

 

 

 

 

Призначення Вербної Неділі – підготувати християн до Пасхи, привести

до очищення душу кожного віруючого, щоб розпочати нове духовне життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Так співпало, що це свято відзначається одночасно з другим туром президентських виборів в Україні. Одні вже проголосували, інші ще ні. Все це разом створювало емоційний фон загального піднесення. Здавалось би, що це збіг обставин, звичайна випадковість, а може і ні...

 

Згадаймо, Вербна Неділя повертає християн до витоків своєї релігії, до того часу, коли Ісус в’їзджав на віслюкові до Єрусалима, і його мешканці встеляли довгожданому гостеві шлях своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям, як майбутнього Месію – царя Іудеї.

 

Та коли надії мешканців Єрусалиму не справдилися, на Нього чекала страшна помста - розп'яття на Голгофі у товаристві розбійників. І це зрозуміло. Адже пам'ять юрби – дуже коротка. Вирок – моментальний. Дії – до безглуздя жорстокі.

 

Новий час вніс поправку: промовцеві не потрібно уже збирати на площі юрби, можна обійтися без трибуни, охорони, агітаційних листків та ін. атрибутів масових заходів, тому що телеекран та Інтернет майже повністю замінили живе спілкування поводиря зі своєю паствою.

 

 

 

 

 

 

У Храмі Зіслання Святого Духа у Львові, де парохом о. Володимир Бєляєв, надають перевагу традиційним методам спілкування пароха з народом.

 

 

 

 

 

 

 

Тож сьогодні, 21 квітня, ця церква, що на вул.Липова Алея. була переповнена, як ніколи. На жаль нова будівля храму, як і попереднього року, ще не готова приймати прихожан. Тому довелося слухати Службу Божу у старому приміщенні, стоячи на подвір'ї.

 

 

 

 

 

 

 

Після завершення святкової Літургії, урочиста мить – освячення лози. Так як вона проводилася о 12.00, то на ній дуже багато батьків з дітьми.

 

 

 

 

 

 

Серед них ми побачили й підопічного Червоного Хреста, свого старого знайомого з попередніх випусків новин, учня 3-б класу Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат №1 I-III ст. ім. Б.І.Антонича, Михайла Олійника.

 

 

 

 

 

 

Участь у посвяченні лози брали й працівники Червоного Хреста, як от голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

На запитання, що Ірину Федорівну привело сюди у храм, вона чесно відповіла: «Традиція, залишена від батьків, а також бажання відновити замулені буднями душевні скрижалі святості. Без такого очищення – наше милосердя буде не стільки від душі, скільки від букви Статуту ТЧХУ».

 

 

 

 

 

 

Як знаємо, з часу заснування Червоного Хреста у 1863 р., він зобов'язаний своєю ідеологією принципам християнського милосердя. Цей громадський рух пішов у широкий світ саме завдяки їм. І в цей день відзначення Вербної Неділі кожен має нагоду очиститися, приготуватися до Пасхи, набратися наснаги і з новими силами продовжувати свій хресний шлях у повсякденному житті.

 

 

 

 

 

 

Освячену сьогодні лозу є нагода принести червонохрестівцям і до підопічних, бо інколи духовний хліб є не менш потрібним, ніж хліб земний. Темряві не запанувати над душами українського народу. За тиждень – Воскресіння Господнє. Радіймо цьому! Воно несе нам спасіння і надію на вічне життя у прийдешньому.

 

Довідково:

 

У народі вірять – освячена верба має цілющу та очисну силу: символічне биття освяченим гіллям оберігає від хвороб. В цей день дітей легенько "гладять" гілочкою лози, а коли б'ють, то примовляють: "Не я б’ю, верба б’є, за тиждень -Великдень." Освячені "котики" встромляють за образи та зберігають протягом року до наступних Великодніх свят.

 

Фото – Ірини Дзіклевич та учасників освячення лози у храмі Зіслання Святого Духа у Львові

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

Переглядів: 376 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024