Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 25 » В школах планують навчати дітей першій допомозі
15:13
В школах планують навчати дітей першій допомозі

 

НОВИЙ ШКІЛЬНИЙ ПРЕДМЕТ

 

 

 

 

 

 

Наразі з ІМЗО вже підписано документ щодо підготовки вчителів, які викладатимуть ці знання.

 

 

Про це на прес-конференції розповіла керівниця проекту «Хелпер» та віце-президентка БФ «Україна-ЮНЕСКО» Юлія Висоцька.

 

За її словами, знаннями щодо надання першої допомоги має володіти кожна людина, адже непередбачувані ситуації можуть виникнути будь-де, будь-коли та з будь-якою людиною.

 

Дії щодо надання такої допомоги мають бути доведеними до автоматизму. Але, на жаль, в українських школах подібні навчальні програми існують лише на папері.

 

Ми ініціюємо, щоб ці знання стали практичними, що потребує підготовки вчителів. Ми співпрацюємо з Червоним Хрестом, з Мальтійським орденом, з Всеукраїнською радою реанімації.

 

Ми звернулися до шкіл, бо цей перший крок дозволить навчити більшу кількість майбутніх дорослих громадян України. Належне та вчасне надання першої може зберегти здоров'я та життя потерпілого, - розповіла Юлія Висоцька.

 

Вона зазначила, що наразі з Інститутом модернізації змісту освіти вже підписано документ щодо підготовки вчителів, які викладатимуть ці знання.

 

Ми сподіваємось, що цей перший крок надасть нам можливість покрити більшу кількість майбутніх дорослих громадян України, що призведе до позитивних результатів, – сказала Юлія Висоцька.

 

 

 

 

 

 

Дмитро Фомін виконавчий директор «Всеукраїнської ради реанімації», своєю чергою, наголосив, що в першій допомозі найважливішими є перші 10–20 хвилин, коли до постраждалого їде карета швидкої допомоги.

 

За ці 10–20 хвилин потрібно все робити швидко, вчасно і грамотно. Ми раді приєднатися до цього проекту та маємо можливість навчати дітей, розробляти протоколи. Ці знання потрібні не лише у школі. Добре, що існує ініціатива з боку МОЗ, МОН, громадських організацій. Ми працюємо також над навчальною програмою для вчителів, – зазначив Дмитро Фомін.

 

Згідно зі статистичними відомостями Інституту Демографії, щороку близько 40 000 молодих людей гинуть від зовнішніх причин. При цьому, спеціалісти стверджують, що половину цих людей можна було б врятувати, якби їм вчасно надали першу допомогу.

 

Оксана Тюпа – координатор проекту «Хелпер» та голова БФ «Клуб Дивосвіт», розповіла, що за кордоном «Мальтійська служба допомоги» та Червоний Хрест проводять свої курси навіть для дошкільнят.

 

Діти від 3-ох років отримують знання з першої допомоги і щороку їх збагачують у старшій школі. У такий спосіб відбувається автоматизація їхніх знань, яка допомагає не розгубитися у випадку непередбачуваних обставин.

 

Як бачимо з досвіду наших сусідніх держав, люди вміють надавати першу допомогу настільки ж якісно і чітко, як чистять зуби. У нас в школі вчать, як чистити зуби, але не вчать, як надавати першу допомогу, зазначила Оксана Тюпа

 

Проект «Хелпер» націлений на формування навичок з надання першої допомоги. Освітньо-інформаційна кампанія підтримується «Мальтійською службою допомоги», Червоним Хрестом та «Всеукраїнською Радою Реанімації», які погодились надавати своїх інструкторів для навчання вчителів та школярів.

 

 

 

 

 

 

Фотоматеріали взяті зі сторінки «Хелпер» у Facebook.

Інформацію взято з відео прес-конференції на каналі «Інформатор» на YouTube

 

За джерелом:

https://vseosvita.ua/news/v-skolah-planuut-navcati-ditej-persij-domedicnij-dopomozi-2324.html

 

Переглядів: 449 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
Iv. Stepura © 2024