Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 25 » Для лікування у санаторіях цього року на облік взято понад 35 тисяч чорнобильців
18:01
Для лікування у санаторіях цього року на облік взято понад 35 тисяч чорнобильців

 

ЛІТНЄ ОЗДОРОВЛЕННЯ – НЕ ЗА ГОРАМИ

 

 

 

 

 

 

 

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення взяли на облік для забезпечення у 2019 р. санаторно-курортним лікуванням 35 860 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1.

 

 

 

Такі дані надали у Міністерстві соціальної політики України у відповідь на запит журналіста УНН.

 

Як пояснили у міністерстві, Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбачає механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, передбачено укладення тристоронньої угоди між постраждалою особою, структурним підрозділом з питань соціального захисту населення та санаторно-курортним закладом.

 

Також Порядок передбачає ведення окремого обліку постраждалих осіб, які виявили бажання отримати грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки.

 

"Тобто за бажанням постраждалої особи, віднесеної до категорії 1, у разі відмови від санаторно-курортного лікування їй виплачується грошова компенсація в розмірі середньої вартості путівки в України, що встановлюється Кабінетом Міністрів України", - пояснили у Мінсоцполітики.

 

"Так, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення на облік для забезпечення у 2019 році санаторно-курортним лікуванням взято 35 860 постраждалих осіб, віднесених до категорії 1, 835 дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, у супроводі одного з батьків та 9 430 постраждалих осіб для виплати грошової компенсації замість путівки", - зазначили у Міністерстві.

 

У 2019 році уряд встановив граничні розміри грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам:


- для постраждалих осіб, віднесених до категорії 1, - 7 300 грн;
- для постраждалих осіб, віднесених до категорії 1, із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 22 200 грн;
- для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює, - 14 500 грн.

 

Також уряд установив розмір грошової компенсації замість путівки на 2019 рік у сумі 524 грн.

 

 

Довідково:

 

До категорії 1 належать особи з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, хворі внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу.

 

Нагадаємо, Кабмін ухвалив постанову, якою визначено розмір компенсації за санаторне лікування чорнобильців.

 

Як повідомляв УНН, Чорнообильська катастро́фа — техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території УРСР, сталася в ніч на 26 квітня 1986 року.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1796312-dlya-likuvannya-u-sanatoriyakh-tsogo-roku-na-oblik-vzyato-ponad-35-tisyach-chornobiltsiv

 

Переглядів: 360 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024