Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Квітень » 27 » Нові вибухи на Шрі-Ланці: 15 загиблих, майже половина - діти
17:03
Нові вибухи на Шрі-Ланці: 15 загиблих, майже половина - діти

 

КЛУБОК ЗМОВИ - РОЗПЛУТУЄТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

 

У будинку на сході Шрі-Ланки, де, як підозрює поліція,

ховались причетні до вибухів, стались 3 нові вибухи.

 

 

Як повідомляє DW, внаслідок вибухів загинули 15 людей, серед яких шестеро дітей.

 

“На сході Шрі-Ланки ввечері в п'ятницю, 26 квітня, пролунали нові вибухи. Внаслідок цього загинули щонайменше 15 людей, повідомила поліція. Вибухи стались у будинку в поселенні Сейнтамаруту біля міста Калмунай”, - зазначається в повідомленні.

 

За інформацією dpa, серед загиблих троє жінок та шестеро дітей. Ще одна жінка та дитина отримали поранення та були госпіталізовані.

 

Вибухи стались у той час, коли поліція оточила будинок та планувала обшукати його. Правоохоронці підозрювали, що в ньому перебувають особи, причетні до терактів, що стались на острові в минулі вихідні, повідомив речник поліції. В ході операції почалась перестрілка, а потім пролунали три вибухи.

 

За даними поліції, вибухи були скоєні одним або кількома терористами-смертниками.

 

За кілька годин до цього поліція затримала сімох людей та виявила велику кількість вибухівки у містечку Самантурай.

 

Окрім того, були виявлені пояси смертників, дрон та прапор з ознаками терористичного угрупування "Ісламська держава", яке, як вважається, стоїть за терактами, що стались у минулі вихідні на Шрі-Ланці.

 

Також було знайдено близько 100 тисяч кульок з підшипників, які зазвичай використовуються для посилення дії вибуху. Раніше у столиці країни Коломбо поліція затримала трьох людей, які мали близько кілограма вибухівки.

 

Правоохоронці попереджають про ризик подальших атак. Через це заходи безпеки в країні були посилені. Церкви та мечеті в столиці залишаються зачиненими, служби скасовані.

 

Уряд вирішив перенести відкриття шкіл з 23 квітня на 6 травня. Міністерство оборони закликало політичні партії перенести заплановані на 1 травня демонстрації. У п'ятницю більшість підприємств закрилося раніше, ніж звичайно, а кількість відвідувачів державних установ скоротилася на 50 відсотків.

 

Як повідомлялося, 21 квітня, коли католики святкували Великдень, на Шрі-Ланці сталася наймасштабніша терористична атака з моменту закінчення громадянської війни 10 років тому.

 

Внаслідок восьми вибухів, що пролунали в церквах та готелях, загинуло 253 особи, ще 485 людей отримали поранення. 25 квітня на острові знову пролунав вибух - здетонував вибуховий пристрій, закладений поблизу будівлі суду. Інцидент стався на відстані 40 кілометрів від столиці країни Коломбо.

 

Уряд країни покладав відповідальність за скоєне на два місцевих ісламістських угруповання, одне з яких - "Національний Таухід Джамаат". Пізніше про свою відповідальність за теракти заявило й терористичне угруповання "Ісламська держава".

 

Фото: АА

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2690387-novi-vibuhi-na-srilanci-15-zagiblih-majze-polovina-diti.html

 

Переглядів: 551 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024