Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 2 » Завтра, 3 травня, відзначатимуть День сонця
18:53
Завтра, 3 травня, відзначатимуть День сонця

 

СВЯТО, ДОСТОЙНЕ КОСМІЧНОЇ ЕРИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно в світі 3 травня відзначають Міжнародний день Сонця.

 

 

 

 

Щоб привернути увагу до можливостей використання відновлюваних джерел енергії, європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 р., на добровільній основі організовує відзначення Дня Сонця.

 

 

Нагадаємо, що вперше День сонця започаткував президент США Джиммі Картер 3 травня 1978 року для популяризації сонячної енергетики.

 

 

Метою проведення заходу є привернення уваги до можливостей використання енергії сонця як відновлюваного джерела енергії та підвищення енергонезалежності і чистоти нашої планети.

 

 

Сонце - це найближча до нас зірка. Вона дає Землі величезна кількість відновлюваної енергії. Для нас, землян, найважливіша особливість Сонця в тому, що біля нього виникла наша планета, і на ній з'явилося життя. 

 

Щомиті Сонце дає Землі 80 тисяч мільярдів кіловат, тобто в кілька разів більше, ніж всі електростанції світу. З кожним роком використання сонячної енергії стає все більш популярним. Проводиться велика кількість різних товарів, які працюють на сонячних батареях. Наша зірка, як один з екологічно безпечних енергетичних джерел має воістину необмежені можливості застосування.

 

 

Сонячна енергетика активно розвивається на Львівщині. На території області введено в експлуатацію 29 сонячних електростанцій (далі-СЕС), загальною потужністю 160,5 МВт – інвестиції понад 144,5 млн. євро. Також в області на різних стадіях реалізації є ще ряд проектів сонячних електричних станцій.

Активно долучаються до розвитку сонячної енергетики і мешканці області. Зараз працює 400 сонячних електростанцій приватних домогосподарств загальною потужністю 7,12 МВт.

 

 

 

Також для розвитку відновлювальної енергетики на Львівщини, починаючи з 2018 року за рахунок коштів обласного бюджету в межах «Програми енергозбереження для населення Львівщини» здійснюється відшкодування 10% тіла кредиту для мешканців на встановлення приватних сонячних електростанцій. На ці цілі в обласному бюджеті передбачено 1 млн гривень.

 

 

Все частіше енергія сонця використовується для забезпечення вуличного освітлення в населених пунктах області. Сонячна енергія також використовується для забезпеченням теплом та гарячою водою мешканцями області, бізнесовими структурами та бюджетними організаціями і установами.

 

Департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження вітає всіх причетних до розвитку сонячної енергетики з Міжнародним днем Сонця та бажає більше світлих сонячних днів.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

https://loda.gov.ua/news?id=44759

https://afisha.tut.by/other/mezhdunarodnyy-den-solnca/?crnd=72760

 

 

 

 

Переглядів: 519 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 17:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024