Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 2 » У Львові відбувся фестиваль «Великодні забави для дітей - 2019» (ВІДЕО)
21:24
У Львові відбувся фестиваль «Великодні забави для дітей - 2019» (ВІДЕО)

·

ГАЇВКИ ДЛЯ СИРІТ І ДІТЕЙ, ЩО ЖИВУТЬ У СКРУТІ

 

 

 

 

 

 

 

 

2 травня у Львові відбувся яскравий фестиваль «Великодні забави для дітей - 2019»

·

 

 

 

 

 

 

Вже понад 9 років фестиваль «Великодні забави для дітей» організовують небайдужі з Центру Опіки Сиріт, під проводом його керівника, о. Романа Прокопця.

 

 

 

 

 

Фестиваль є незабутнім великоднім святом для дітей-сиріт, дітей зі складними життєвими обставинами, котрі перебувають у дитячих будинках, дитячих будинках сімейного типу, школах-інтернатах та навчально-реабілітаційних центрах, дітей героїв, учасників збройного конфлікту на сході України.
 

 

 

 

 

 

Свято розпочалося з Молебену, який провели: о. Роман Прокопець, директор Центру Опіки Сиріт, о. Юрій Остап'юк, голова Центру студентського капеланства, о.- диякон Юрій Балух, представник Центру військового капеланства.

 

 

 

 

 

 

Після цього, діти приступили до Святого Причастя, адже майже в кожній школі Львівщини є предмет «Християнська етика», який читають досвідчені викладачі-катехити.

 

 

 

 

 

 

Всім присутнім сподобався виступ зведеного дитячого церковного хору, який виконав великодні гаївки.

 

 

 

 

 

 

В усьому задавав тон Дім милосердя св.Миколая, створений Львівським Центром Опіки Сиріт, і який завжди поруч, як про це повідомляла афіша.

 

 

 

 

 

 

 

Самодіяльність реабілітаційного центру «Довіра» виконала захоплюючу «Подоляночку» на імпровізованій сцені, а глядачі біля сцени - просто взялися за руки і собі пустилися в танок, знайомий всім з дитячих років.

 

 

 

 

 

 

Школярі з Будинку дитячої творчості Рави Руської представили учасникам фестивалю каскад своїх запальних танцювальних композицій та гроно великодних пісень.

 

 

 

 

 

Учасників фестивалю розігрівали катехити - аніматори на сцені, а разом з ними підтанцьовували і брали участь у руханці 320 юних учасників фестивалю, котрі приїхали з різних куточків Львівщини.

 

 

 

 

 

 

Учнівська самодіяльність Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат №1 I-III ст. ім. Б.І.Антонича виконала літературно-музичну композицію «Пригоди писанки». Над нею працювали: Ірина Кучминда, педагог-організатор та вихователі - Вікторія Дячкіна і Руслана Мандрищук.

 

 

 

 

 

 

 

Було дуже багато гаївок, конкурсних програм, бансів, тобто рухливих танців для дітей та молоді, які є фундаментальним інгредієнтом анімаційних програм катехитичних занять у школі.

 

 

 

 

 

 

Приємно було побачити на святі журналістів молодого порталу новин міста Львова «Lemberg News». Вони зняли головні епізоди фестивальних розваг, як от досліди з розділу "Цікава хімія", поспілкувались з організаторами фестивалю, катехитами - волонтерами, його юними учасниками, а також з дружиною голови міської ради Андрія Садового - пані Катериною.

 

 

 

 

 

Фестиваль удався на славу. Мета, яку організатори поставили перед собою, була досягнута.

 

 

 

 

 

 

Хочеться сподівати, що на наступний рік у його проведення докладе свою лепту і Червоний Хрест Львівщини, який тільки-тільки включився у програму психосоціального захисту і шукає ефективні методи і форми спілкування зі своїми бенефіціаріями.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 369 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024