Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 3 » Служба розшуку ЛОО ТЧХУ – завжди готова допомогти у відновленні втрачених родинних зв'язків
15:10
Служба розшуку ЛОО ТЧХУ – завжди готова допомогти у відновленні втрачених родинних зв'язків

 

ГО «ПРАВО НА ЗАХИСТ» - НАШ ПАРТНЕР

 

 

 

 

 

 

 

Круглий стіл, що відбувся за участі МСЦ ЛОО ТЧХУ, допоміг

у встановленні партнерських звязків між його учасниками.

 

 

Дуже важливою є співпраця громадських організацій, волонтерських формувань та інших структур, які займаються благодійністю. Така взаємодія покращує надання допомоги потребуючим громадянам нашого міста та області, а особливо це стосується тимчасово переміщених людей, які потребують уваги держави та суспільства.

 

На засіданні Круглого столу, який відбувався при Львівській обласній організації Товариства в рамках ПСП-програми, присутнім представникам благодійних організацій та фондів, була проведена презентація роботи Служби розшуку Українського Червоного Хреста та обласної організації в напрямку цієї діяльності.

 

Напрям роботи Служби розшуку з Відновлення родинних зв'язків особливо актуальний та помічним був в перші хвилі переселення населення зі сходу України та Криму на терени нашої області, коли розпочалися військові події на територіях Донеччини та Луганщини.

 

Представники Червоного Хреста відвідували пункти тимчасового розміщення людей, які приїхали на Львівщину віднайти захист свого життя та життя дітей від війни.

 

Працівники та волонтери Служби розшуку ОО ТЧХ відвідували місця тимчасового розміщення людей, відвідували державні структури, які безпосередньо займались тимчасово переміщеними людьми, надавали інформацю та вручали інформаційні листівки СР, проводили співбесіди з присутніми щодо відновлення родинних уз, а якщо була потреба - оформляли запити про відновлення родинних зв'язків.

 

Час пройшов. Багато тимчасово переселених осіб перемістились на постійне місце проживання, хто повернувся додому, а ті, що залишились, або новоприбулі, потребують допомоги, так як багато спіткає проблем і з місцем проживання, і з роботою, і дуже важливо для них в чужому місті знати інформацію куди можна звернутись за допомогою з приводу втрати родинних зв'язків.

 

От де і потрібна згуртованість громадських організацій, обмін інформацією про діяльність, координація дій, яка спрямована на одне - допомогти людині,яка опинилася в складній життєвій ситуації.

 

 

 

 

 

 

До відповідального фахівця з розшукових справ обласної організації завітав учасник Круглого столу Денис Мацола , правозахисник організації " Право на захист", організація, яка надає безоплатну юридичну допомогу переселенцям.

 

При відвіданні МСЦ ОО ТЧХ п. Денис більш докладно ознайомився з роботою Служби розшуку ЧХ, з роботою МСЦ, обговорили майбутні спільні зустрічі в Соціальному центрі переселенців з метою інформованості відвідувачів центру про роботу Служби розшуку та напрямку роботи ВРЗ.

 

Незважаючи на роботу організації «Право на захист» з переселенцями, при необхідності бенефіціарів ЧХ , таких як сім'ї безвісти зниклих в зоні АТО, правозахисники організації готові надати юридичну допомогу.

 

Допомогати іншим - приносить задоволення. Де би не опинилися Ви, тримайте зв'язок з рідними, близькими людьми, це на любій відстані підтримає Вас, зігріє родинним теплом.

 

Служба розшуку завжди готова допомогти Вам у відновленні контактів між членами родин, розлучених внаслідок війн, збройних конфліктів, стихійних лих та катастроф.

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України, Міжнародний Комітет Червоного Хреста та служби розшуку національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця складають Всесвітню мережу з відновлення родинних зв'язків, яка працює із дотриманням принципів нейтральності та неупередженності у 190 країнах світу, допомагає людям реалізувати своє непорушне право відновлювати зв'язок з рідними, право знати про долю близьких людей.

 

Фото – автора

Ніна Добренька,

директор МСЦ ЛОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 457 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 16:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024