Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 4 » 5 травня – 100 років з дня заснування Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (ВІДЕО)
20:24
5 травня – 100 років з дня заснування Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (ВІДЕО)

 

ВІТАЄМО МФТЧХ і ЧП - ЗІ СЛАВНИМ  СТОРІЧЧЯМ!

 

 

 

 

 

 

 

191 національне товариство Червоного Хреста є членом МФТЧХ і ЧП на даний час.

 

 

Шановні друзі та колеги!

 

 

5 травня 1919 року, після Першої Світової війни, у Парижі була заснована Ліга Товариств Червоного Хреста. Події війни продемонстрували необхідність тісної співпраці між національними товариствами Червоного Хреста. Гуманітарна діяльність Товариств із захисту військовополонених та поранених на полі бою впроваджувалася із залученням мільйонів волонтерів і дала колосальний досвід. Спустошена війною Європа не могла дозволити собі втратити ці надбання.

 

Утворити Лігу Національних товариств запропонував Генрі Девісон, Президент Американського військового комітету Червоного Хреста. Засновниками-членами Ліги стали 5 національних товариств – Французький ЧХ, ЧХ Великобританії, Італійський ЧХ, Японський ЧХ і ЧХ США.

 

100 років потому Ліга, яка стала Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, перетворилася на глобальну організацію 191 національного товариства – майже з усіх країн світу – і близько 13,7 млн волонтерів. Ця визначна спадщина дає нам відповідальність і сміливість продовжувати допомагати найуразливішим людям, реагувати на природні катастрофи та епідемії, інвестувати у нашу готовність до реагування та посилювати Товариство Червоного Хреста України, щоб продовжувати справу гуманності.

 

100-річний ювілей Міжнародної Федерації буде відзначатися з 5 травня до 15 грудня, дня Міжнародної Конференції Товариств ЧХ і ЧП, яка відбудеться в Женеві. Тема подій – Єдиність і Універсальність.

 

 

 

 

5 травня, на офіційному  сайті ТЧХУ та на його сторінці у Facebook,  ми розмістимо низку комунікаційних матеріалів. Долучайтеся – поширюйте інформацію на ресурсах ваших організацій.

 

Сторічний ювілей Міжнародної Федерації – це не лише історія про минуле. Це нагода відчути себе частиною світової червонохресної родини, частиною глобальної мережі, яка готова відповідати на виклики майбутнього.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Марія Єрьоменко,

начальник відділу інформації та зв'язків з громадькістю НК ТЧХУ

 

Переглядів: 393 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 04:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024