Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 6 » У Львові відбувся базовий тренінг з ПСП для співробітників і волонтерів ЛОО ТЧХУ
21:53
У Львові відбувся базовий тренінг з ПСП для співробітників і волонтерів ЛОО ТЧХУ

 

ЧИМ ЗАСПОКОЇТИ СТРИВОЖЕНУ ДУШУ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 6 травня, в Львівській ОО ТЧХУ відбувся актуальний

тренінг з навиків реалізації програми Червоного Хреста з ПСП.

 

 

З початку року Львівська ОО ТЧХУ приєдналася до програми Червоного Хреста з психосоціальної підтримки. Активна робота почалася у лютому-квітні, про що ми неодноразово повідомляли. Та вона показала, яка це тонка сфера людських взаємовідносин, і як непросто заспокоїти стривожену душу.

 

 

 

 

 

 

 

Тож сьогодні з Києва прибула до Львова міжрегіональний менеджер з розвитку волонтерства, тренер з ПСП Юлія Олефіренко, щоб акцентувати увагу учасників програми на побіжних моментах, які викликають певні труднощі і про них треба знати заздалегідь.

 

 

 

 

 

 

 

Зустріла столичну гостю Уляна Стельмах, координатор програми Червоного Хреста з ПСП у Львівській області. Відбулося знайомство з учасниками тренінгу. Заявлено було 15, прийшло тільки 10 осіб. І це зрозуміло: понеділок – важкий день. А якщо без дотепів, то просто зараз формується новий колектив, у якому про дисципліну доведеться дбати у майбутньому. Те, що він буде сформований, то у цьому немає жодного сумніву. Бо ці 10, то є лідери, котрі вміють і люблять працювати з людьми. Вони націлені на залучення у роботу як прихильників, так і нових членів Червоного Хреста.

 

На тренінгу ще раз окреслили коло осіб, які потребують психосоціального захисту Товариства. У першу чергу, це родини внутрішньо переміщених осіб із зони збройного конфлікту на сході України. Особливо страждають жінки і діти. А їх страждання відбиваються на загальній атмосфері в родині, від чого залежить її міцність.

Багато демобілізованих бійців із зони збройного конфлікту на сході України потребують підтримки у поверненні до мирного життя і соціальної інтеграції у мирне суспільство. Тому ПСП надається і для них, і для їх сімей.

До участі у заходах з ПСП залучають і членів сімей, в яких загинули військовослужбовці.

Як знаємо, поза збройним конфліктом є категорії осіб, котрі завжди потребують теплих слів і підтримки та підбадьорювання. Це самотні люди похилого віку, діти з інтернатів, люди з обмеженими можливостями, мешканці хоспісів, пацієнти протитуберкульозних диспансерів тощо.

 

 

 

 

 

 

Юлія Олефіренко сказала, що ПСП складається з комплексу заходів, що мають допомогти людям побороти наслідки кризових подій, щоб вони змогли швидко повернутися до нормального життя. «Заходи, - пояснила Юлія далі, - проводяться в залежності від потреб отримувачів допомоги». Тож на тренінгу були детально розглянуті кризові події, стрес та психологічна адаптація, втрата і скорбота, ПСП на рівні громад, перша психологічна допомога, підтримка волонтерів і працівників.

 

 

 

 

 

 

Словом, захід удався і тепер залишилося тільки теоретичні знання – втілити в реальність. А для тих, хто з якихось причин не зміг прнийти на тренінг, по скайпу 10 травня буде проведена відео-конференція, яку пообіцяла провести Юлія Олефіренко.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

Переглядів: 553 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024