Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 7 » Діти з особливими потребами та люди з порушеннями слуху відвідали шоу «Ліхтаріус»
14:53
Діти з особливими потребами та люди з порушеннями слуху відвідали шоу «Ліхтаріус»

 

МИСТЕЦТВО – УНІВЕРСАЛЬНА МОВА ДЛЯ ВСІХ

 

 

 

 

 

 

 

Покази сімейного шоу «Ліхтаріус» триватимуть щонеділі

до кінця травня у київському Caribbean Club Concert Hall

 

 

У минулу неділю, 5 травня, музичне театралізоване шоу «Ліхтаріус» відвідали діти з особливими потребами. Дітей запросили завдяки спільній ініціативі Caribbean Club Concert Hall та благодійних громадських організацій: «З теплом у серці», «Віра В Диво», «Перлина», а також Товариства Червоного Хреста України.

На показі були присутні люди з порушеннями слуху, адже шоу перекладалось на жестову мову завдяки соціальному проекту «Дивись як чути». Покази вистави з перекладачем жестової мови організатори влаштовують раз на місяць спільно з відеосервісом MEGOGO.

«Вистава дуже сподобалася! Добре, що був сурдопереклад, бо у нас дівчатка не чують. Яскраво, красиво, дуже талановиті діти! Здорово!»; «Дуже сподобалося! Діти молодці! Син в захваті!», — поділилися враженнями батьки.

«Мистецтво — це є універсальна мова, яка об'єднує всіх. Воно впливає на різні сенсорні канали людини, адже мистецтво можна сприймати через зір, через слух і через дотик. Тому діти з обмеженими можливостями, які, наприклад, погано чують можуть сприймати візуальну картинку, взаємодіяти зі сценою через ритм, через тілесно-чутливий (кінестетичний) канал. Діти, які погано рухаються, мають досить загострені інші сенсорні канали сприйняття. І через це мистецтво, особливо таке синкретичне, яке поєднує і вокал, і хореографію, і сценічну творчість, може впливати на різні сенсорні модальності; відповідно, діти з різними особливими потребами можуть отримувати від нього задоволення". — розповіла кандидат педагогічних наук та психолог вищої категорії Тетяна Строгаль.

 

 

 

 


Далі п. Тетяна сказала, що мистецтво допомагає дітям зрозуміти, що спілкуватись і взаємодіяти між собою можна по-різному. Не тільки вербально (через слово), не тільки через фізичну гру (активний рух), — можна спілкуватись за допомогою мови жестів, тактильних рухів, спільного виконання пісні, як це робили діти з акторами Ліхтаріуса», — розповідає кандидат педагогічних наук та психолог вищої категорії Тетяна Строгаль.

Нагадаємо, що покази сімейного шоу «Ліхтаріус» триватимуть щонеділі до кінця травня у київському Caribbean Club Concert Hall.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://glavcom.ua/country/society/diti-z-osoblivimi-potrebami-ta-lyudi-z-porushennyami-sluhu-vidvidali-shou-lihtarius-591743.html

 

Переглядів: 359 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024