Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 8 » Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця: Повідомлення з прес-служби НК ТЧХУ
13:33
Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця: Повідомлення з прес-служби НК ТЧХУ

 

101 РІК - ШЛЯХОМ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

 

8 травня світ відзначає Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Саме в цей день народився засновник Міжнародного руху Червоного Хреста Анрі Дюнан.

 

 

 

«Волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України кожного дня докладають зусиль, аби допомогти уразливим громадянам нашої країни, - зазначила Лілія Білоус, Генеральний директор Товариства Червоного Хреста України. – Тож 8 травня – саме час відзначити їхній позитивний вплив на людські життя, на все суспільство. Червоний Хрест реагує на кризові ситуації і допомагає людям жити у більш безпечному середовищі, більш гідним життям».

 

Товариство допомагає десяткам тисячам людей щороку, надаючи підтримку в залежності під потреб конкретних осіб в кожному регіоні України. Від надання гуманітарної допомоги до психосоціальної підтримки – ми можемо допомогти людям підготуватися, пережити та відновитися після кризи чи надзвичайної ситуації.

 

Товариство Червоного Хреста України діє в нашій країні вже 101 рік і стало надійною опорою держави у гуманітарній сфері та такою організацією, куди люди завжди можуть звернутися по допомогу.

 

«Ми приділяємо увагу тим, хто потребує підтримки. Це наша відданість людям, наша прихильність справі гуманності», - сказала пані Білоус.

 

Міжнародний рух складається з таких організацій:

 

  • Міжнародного Комітету Червоного Хреста,
  • Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та
  • 191 національного товариства різних країн, серед яких і Товариство Червоного Хреста України.

 

11,7 млн активних волонтерів Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в світі – це глобальна мережа, що стверджує ідеали милосердя та взаємодопомоги. Щороку ці віддані особи допомагають понад 160 мільйонів людей в усьому світі, рятують життя та полегшують страждання. Товариство Червоного Хреста України пишається бути частиною цієї всесвітньої гуманітарної родини.

 

Довідково:

 

Одним із важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже понад 100 років поспіль – це сприяння державі у наданні всебічної допомоги та підтримки найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні проекти Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, Товариство Червоного Хреста України має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та здійснює свою діяльність на підставі Законів України «Про Товариство Червоного Хреста України» та «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба НК ТЧХУ

Переглядів: 385 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024