Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 8 » Житомирська ОО ТЧХУ – розвиває волонтерський рух серед молоді
15:52
Житомирська ОО ТЧХУ – розвиває волонтерський рух серед молоді

 

ВОЛОНТЕРИ – ОПОРА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомирська ОО ТЧХУ -  примножує ряди волонтерів.

 

 

У Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – 8 травня – керівник Житомирської обласної організації Олександр Богдан (на знімку) розповідає про діяльність та плани на майбутнє організації.

 

– У 2019 році виповнюється 100 років з часу об’єднання Міжнародної федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Наразі федерація налічує 191 національне товариство. До міжнародного благодійного руху з отриманням незалежності приєдналася й Україна. Житомирська обласна організація Ттовариства Червоного Хреста України нині об’єднує 23 районних, 3 міських та 1 міськрайонну організацію, – зазначає Олександр Богдан.

 

За час діяльності Житомирська обласна організація втілила чимало добрих справ на теренах Житомирщини. Понад двадцять років працювали за міжнародною Чорнобильською програмою, підтримували постраждалих. Також втілювали міжнародний проект психологічної та соціальної підтримки воїнів ООС та їх родин, дітей. Займалися питаннями реабілітації, психологічного супроводу, оздоровленням.

 

Крім того, протягом багатьох років працювала патронажна служба, яка нараховувала у штаті 172 людини. Одним із вагомих досягнень діяльності обласної організації Червоного Хреста, за словами її керівника, є створення у 1998 році першого в Україні хоспісу «Святої Олени» Товариства Червоного Хреста України для онкологічних хворих на базі відділової лікарні в Коростені.

 

– Це єдиний хоспіс, котрий працює як громадська організація на громадських засадах. Завдяки спонсорській допомозі та підтримці органів місцевого самоврядування продовжуємо допомагати хворим, – розповідає Олександр Богдан.

 

Наразі обласна організація працює над програмою навчання населення навичкам надання першої допомоги. Постійно допомагають людям похилого віку, одиноким людям та тим, хто потребує допомоги різного характеру – від психологічної до матеріальної (одяг, гаряча їжа тощо).

 

– Усім, хто потребує допомоги, ми її надаємо. Люди звертаються з різними проблемами і ми ні від кого не відвертаємося. Намагаємося залучати молодь до організації та розвивати волонтерський рух, – говорить керівник Житомирської обласної організації ТЧХУ.

 

Тож усі, хто потребує допомоги, можуть звертатися до Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за адресою: м. Житомир, вул. Л. Українки, 4, (0412) 42-63-91.

 

Довідково

 

Завдання Міжнародної федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця – надання допомоги пораненим, хворим і військовополоненим під час збройних конфліктів, допомога жертвам стихійних лих. Основні принципи діяльності руху – гуманність, неупередженість, добровільність, єдність, універсальність.
 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:

https://zhitomir-online.com/podiyi/82600-zhytomyrska-oblasna-organizaciya-tovarystva-chervonogo-khresta-rozvyvaye-volonterskyy-rukh-sered-molodi.html

Переглядів: 466 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024