Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 9 » У м. Звенигородка пом'янули жертв нацизму, відвідали ветеранів за участю Червоного Хреста
21:11
У м. Звенигородка пом'янули жертв нацизму, відвідали ветеранів за участю Червоного Хреста

 

ВШАНУВАННЯ - ПОЛЕГЛИХ, ДОПОМОГА - ЖИВИМ

 

 

 

 

 

 

У м.Звенигородка 8-9 травня пом'янули жертв нацизму,

відвідали живих ветеранів за участю Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Травень багатий на пам'ятні та святкові дні. І нам, волонтерам Звенигородської районної організації Товариства Червоного Хреста, 8 травня в Міжнародний день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця приємно було зустрітися в офісному приміщенні районного осередку цієї гуманітарної організації. Підсумки роботи підбив Володимир Слинько, голова районної організації Товариства Червоного Хреста України. Намітили плани роботи на майбутнє.

 

 

 

 

 

 

Та наша зустріч була недовгою, адже в цей день з нагоди Дня пам'яті та примирення в урочищі Діброва за участю керівників району, ветеранів, представників єврейської громади району, волонтерів Товариства Червоного Хреста України відбувся мітинг-реквієм. Адже тут у чотирьох братських могилах поховані жертви масових розстрілів: в'язні гетто, діти, партизани, військовополонені, підпільники - близько 2500 жертв нацизму. 17 липня 1942 року окупанти вивели їх до урочища й розстріляли … Сьогодні тяжкі спогади, страшні цифри людських втрат, хвилина мовчання, квіти до кам'яних плит меморіалу… Проходять роки, меншає серед нас свідків тієї страшної війни … Хвороби та прожиті роки не дають можливості більшості шанованих ветеранів покинути стіни домівки.

 

 

 

 

 

 

Тож голова районної організації Червоного Хреста Володимир Слинько разом із автором цього матеріалу та міським головою Олександром Саєнком навідалися в їх оселі з вітання та гостинчиками з нагоди 74-річчям Перемоги над нацизмом у Європі.

 

 

 

 

 

 

Знову спогади, сльози радості та печалі, побажання творчого активного довголіття в кругу рідних та знайомих, побажаннями нових зустрічей.

 

 

 

 

 

 

9 травня в День Перемоги ми знову зустрілися, разом із громадськістю, ветеранами пройшли святковою ходою, вшанували загиблих на Пагорбі Слави покладанням живих квітів і скорботною хвилиною мовчання. Далі – благодійний вогник – пошанування ветеранів за участю та за підтримки районної організації Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Червонохресний та ветеранський активи бажають кожному миру та злагоди, доброго здоров'я, щасливих і довгих років життя, добробуту і благополуччя. Нехай на нашій землі знову запанує мир і спокій, а у серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни!

 

Алла Мартиненко,

голова міської організації ветеранів,

член правління районної організації Червоного Хреста

м.Звенигородка, Черкаська обл.

 

Переглядів: 292 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 05:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024