Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 14 » В м. Миколаєві в обласній науковій бібліотеці провели захід «Милосердя не буває надмірним»
14:30
В м. Миколаєві в обласній науковій бібліотеці провели захід «Милосердя не буває надмірним»

 

МИЛОСЕРДЯ І ПОКЛИКАННЯ МЕДИКА

 

 

 

 

 

 

В м. Миколаєві в науковій бібліотеці провели захід «Милосердя не буває надмірним»

 

 

13 травня з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в обласній науковій бібліотеці відбувся захід під назвою «Милосердя не буває надмірним», що зібрав студентів медичних спеціальностей, викладачів та лікарів.

Захід був також приурочений до Міжнародного дня медичної сестри.
 

 

 

 

 

Поважним гостем стала 95-тирічна Майя Лобковська, якій на початку Другої світової війни, іще будучи студенткою медичного училища, довелося працювати у госпіталі та доглядати за пораненими військовими.

 

Сьогодні Майя Михайлівна із гордістю згадує ті роки, що навчили її мужньо та стійко справлятися з усіма життєвими негараздами та оптимістично дивитися у майбутнє.


А керівник літературного об’єднання медичних працівників «Рефлектор» Тамара Щелова розказала про долю своїх батьків – військових хірургів, які під час Другої світової війни оперували у польових госпіталях.


Мати Тамари Щелової разом зі своїм медбатальйоном дійшла до Берліна.
 

На захід завітав заступник начальника Миколаївського військового госпіталю майор Григорій Володько. Він познайомив аудиторію з історією лікувального закладу, розповів про подвиги лікарів військового госпіталю під час Кримської війни, Першої та Другої світових воєн, а також під час бойових дій у зоні збройного конфлікту на сході України.


Наполеон казав, що всіма перемогами він завдячує «пересічним солдатам, які ходять в атаки, і військовим лікарям, які їх лікують». Істину цих слів довели гості заходу, котрі поділилися власними історіями, а також щодня доводять лікарі як на передовій, так і на мирних територіях, рятуючи життя сотням наших мужніх бійців.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.nikpravda.com.ua/в-миколаївській-бібліотеці-відбувся/

 

Переглядів: 349 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024