Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 14 » Червоний Хрест Львівщини в рамках ПСП провів у бібліотеці №26, що на вул. Окружній, зустріч з читачами
21:42
Червоний Хрест Львівщини в рамках ПСП провів у бібліотеці №26, що на вул. Окружній, зустріч з читачами

 

ПЕРША  ДОПОМОГА: І ПСИХОЛОГІЧНА, І ТІЛЕСНА

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест провів в рамках ПСП зустріч-презентацію

на тему: «Можливість допомагати тим, хто цього потребує».

 

 

 

 

 

 

 

 

14 квітня в приміщенні Львівської бібліотеки для дітей №26, що на вул. Окружній, відбулася зустріч з її читачами, яку провели Уляна Стельмах, координатор програми Червоного Хреста з психосоціальної допомоги у Львівській області та Юрій Микуш, волонтер ЛОО ТЧХУ, котрий бере участь у реалізації програми з ПСП у м. Львові серед молоді.

 

 

 

 

 

 

Мета зустрічі – ознайомити присутніх з основними завданнями, які ставлять перед собою організатори програми з ПСП на Львівщині, щоб знайти серед них волонтерів, котрі хотіли би долучитися до цієї шляхетної справи.

 

 

 

 

 

 

Познайомившись з читачами бібліотеки, червонохрестівцям вдалося з'ясувати, що в основному на зустріч прийшли учні 10-А класу з Ліцею №51 ім. Івана Франка Львівської міської ради на чолі з класним керівником, викладачем біології Оксаною Степанівною Федик.

 

 

 

 

 

 

 

З виступів Уляни Стельмах та Юрія Микуша десятикласники дізналися, що у першу чергу програма з ПСП, яку спонсорує Червоний Хрест Данії, опікується в Україні вразливими верствами населення. В першу чергу це родини внутрішньо переміщених осіб із зони збройного конфлікту на сході України. Особливо страждають від конфлікту жінки і діти. А їх страждання відбиваються на загальній атмосфері в родині, від чого залежить її міцність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Багато демобілізованих бійців із зони збройного конфлікту на сході України також потребують підтримки у поверненні до мирного життя і соціальної інтеграції у мирне суспільство. Тому ПСП надається і для них, і для їх сімей. До участі у заходах з ПСП залучають і членів сімей, в яких загинули військовослужбовці.

Та ще є категорії осіб, котрі завжди потребують теплих слів і підтримки. Це самотні люди похилого віку, діти з інтернатів, люди з обмеженими можливостями тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Класний керівник Оксана Степанівна поцікавилася, з яких складових сформовано програму з ПСП. На це Уляна Михайлівна відповіла, що вона складається з комплексу заходів, які мають допомогти людям побороти наслідки кризових подій, щоб вони змогли швидко повернутися до нормального життя. Заходи, які будуть застосовуватися, залежатимуть від потреб отримувачів психосоціальної підтримки. Це можуть бути різного типу кризові події, стреси та психологічна адаптація, допомога при втраті членів родини і скорбота за ними, ПСП на рівні громад, перша психологічна допомога тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коли запитання з ПСП вичерпалися, десятикласники попросили у червонохрестівців провести для них майстер-клас з першої допомоги. Будучи інструктором Червоного Хреста з першої допомоги, Уляна Михайлівна охоче взялася за цю справу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Були показані на манекені методи легенево-серцевої реанімації, допомога при удушенні, епілептичних нападах тощо. Словом, вдалось на практиці покзати той матеріал, який вчителі читали на уроках з Основ здоров'я і Захисту Вітчизни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доки йшли навчання з першої допомоги, учні складали список присутніх. Кожен заповняв таблицю своєю рукою, і позначав, чи планує у майбутньому стати волонтером Червоного Хреста у допомозі реалізувати програму з психо-соціальної підтримки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таких позначок назбиралося небагато. Але вони є, і без сумніву у ліцеї №51 ще зголосяться люди до загального гурту, щоб боронитися від стресів і різних інших підступних пасток для психіки вразливої категорії наших громадян.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор бібліотеки Світлана Іванівна Дубініна запросила ліцеїстів і червонохрестівців приходити на такі зустрічі читачів частіше. Тут завжди для них будуть відкритими двері. Адже  недаремно кажуть: "Справи милосердя – це турбота для всіх людей доброї волі".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 561 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024