Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 14 » 111МКЧХ – провів тренінг з мінної небезпеки для працівників ДСНС на Луганщині
21:54
111МКЧХ – провів тренінг з мінної небезпеки для працівників ДСНС на Луганщині

 

МІННА ЗАГРОЗА – БОЇТЬСЯ  ОБІЗНАНОСТІ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели актуальний

тренінг з нетехнічної розвідки мінної небезпеки для фахівців ДСНС Луганщини.

 

 

Піротехніки ДСНС України щоденно перевіряють місцевість Луганської області на предмет виявлення та вилучення вибухонебезпечних предметів. Одним із методів роботи піротехнічних підрозділів є нетехнічна розвідка - збір, аналіз даних про імовірно небезпечні території та інші доступні заходи щодо їх встановлення, без використання технічних засобів виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

 

 

 

 

 

Метою нетехнічної розвідки є визначення пріоритетних імовірно небезпечних (підтверджено небезпечних) територій для подальшого планування та здійснення заходів щодо їх гуманітарного розмінування або очищення від вибухонебезпечних предметів. Основним завданням нетехнічної розвідки є підтвердження існування ознак (доказів) щодо наявності на території вибухонебезпечних предметів, масштабів небезпеки та визначення, на скільки це можливо, кордонів небезпечних ділянок.

 

 

 

 

 

 

Під час проведення нетехнічної розвідки рекомендується використовувати всі доступні джерела інформації за винятком даних, отриманих за допомогою технічних засобів виявлення вибухонебезпечних предметів, зокрема, опитування населення імовірно небезпечних (підтверджено небезпечних) територій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Обмін міжнародним досвідом є необхідної складовою у професійній діяльності та підвищення кваліфікації піротехніків. Так, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста на базі 64-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Лисичанська Луганської області провели 4-денний тренінг з нетехнічної розвідки мінної небезпеки для фахівців частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області.

 

 

 

 

 

 

Про цю подію повідомила також прес-служба Делегації МКЧХ в Україні на своїй сторінці у соцмережі Facebook«Ми підтримуємо зусилля національних служб, аби громади, які постраждали від конфлікту, менше наражались на небезпеку мін і не розірваних боєприпасів. Минулої п'ятниці в м. Лисичанську ми провели тренінг для Головне управління ДСНС України у Луганській області і передали обладнання, яке допоможе більш точно позначати небезпечні ділянки», - зазначено у прес-релізі МКЧХ.

 

 

Фото – прес-служби ГУ ДСНС в Луганській області

За джерелами:

https://www.facebook.com/ICRCUA/photos/pcb.663178877459396/663178754126075/?type=3&theater

https://lg.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/8548.html?fbclid=IwAR0Zfam4hjNIX7NvV-2keYl6uhonTudlyMeB8f5RMqqR4lgjb7Hq9EnG1Lk

 

Переглядів: 425 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024