Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 17 » Карту українських вишиванок створили друзі Червоного Хреста з Львівської академії лідерства (ВІДЕО)
10:17
Карту українських вишиванок створили друзі Червоного Хреста з Львівської академії лідерства (ВІДЕО)


ЗУСТРІЧ БІЛЯ КАРТИ ВИШИВАНОК УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

У Львові 16 травня на площі Ринок відбулася акція зі створення

величезної карти, яка показує різноманітність вишиванок в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цю ініціативу, приурочену Дню вишиванки, організувала Львівська філія Української академії лідерства, яка давно підтримує дружні зв'язки з ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Як пояснила заступниця керівника Львівського осередку навчального закладу Олена Лазурко, створення пазлу з орнаментів вишиванок, приналежних областям країни, — це ідея студентів академії. Вони запропонували таким чином показати цілісну картину різноманітності вишивки, що об’єднує українців, як націю.

 

 

 

 

 

 

 

ʺЦе пазли 24 областей та Криму, які разом складають карту України. Студенти самі намалювали, порозрізали і розграфили їх орнаментами вишиванки. Зараз же ми запросили перехожих допомогти розмалювати ці візерунки кольоровими фарбами. Опісля — склали їх усіх в одну велику карту, розміром 2 на 4 метриʺ, — зазначила Олена Лазурко.

 

 

 

 

 

 

За її словами, кожна область має певний притаманний елемент вишивки та візерунок, який пов’язують із нею: десь це — квіти, десь — геометричні фігури чи вишивка хрестиком, десь — вишивка гладдю. ʺМи досліджували місцеві орнаменти. І тепер на кожній частині пазлу з іншого боку є інформаційна довідка про конкретну область і ті візерунки, які вона представляєʺ, — додала вона.

 

 

 

 

 

 

Зберігаючи традиційні народні мотиви, сучасні вишиванки виглядають стильно та актуально. Це свято покликане популяризувати українську культуру і традиції. Тож і червонохрестівці Львова, - Ірина Апостолюк та Уляна Стельмах, - з цієї нагоди одягнули вишиванки.

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, першими дорогу у Львівську філію Української академії лідерства проклали волонтери ЗШР ЛОО ТЧХУ «ГОРС», давши для студентів і викладачів майстер-клас зі спортивного туризму восени минулого року. Тепер тут є охочі долучитися до волонтерства з реалізації програми Червоного Хреста з ПСП.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Волонтерський резерв ЛОО ТЧХУ навчається у Львівській філії Української академії лідерства», - з приємністю констатувала Уляна Стельмах, координатор з програми Червоного Хреста з ПСП у Львівській області, котра під час Дня вишиванки, 16 травня, провела зустріч із заступницею керівника навчального закладу Оленою Лазурко і творцями незвичайної карти.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 17:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024