Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Травень » 17 » Участь волонтерів програми Червоного Хреста з ПСП у відзначенні Дня вишиванки у Львові (ВІДЕО)
17:53
Участь волонтерів програми Червоного Хреста з ПСП у відзначенні Дня вишиванки у Львові (ВІДЕО)

 

СВЯТО ДЛЯ ВСІХ

 

 

 

 

 

 

 

 

У третій четвер травня, який випав на 16 число, у Львові

за участі ЛОО ТЧХУ відзначили Всесвітній День вишиванки.

 

 

 

У святі з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки взяли участь і червонохрестівці – двоє волонтерів і двоє штатних працівників, зокрема, Ігор Жилізний, студент Львівської політехніки, Уляна Стельмах. координатор програми Червоного Хреста з ПСП у Львівській області, Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, та я, Катерина Олійник, волонтер програми з ПСП у Львівській ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

Ми, волонтери, роздавали інформаційно-пропагандистську літературу учасникам свята, яку нам видали в офісі ЛОО ТЧХУ, а штатні працівники були зайняті у цей час підготовкою репортажу зі свята вишиванки у Львові.

 

 

 

 

 

 

Наша участь почалася зі святкової ходи від пам'ятника М. Грушевському до пам'ятника Т. Шевченку. Йдучи у колоні, ми знайомилися з цікавими людьми, що йшли поруч з нами. Дитячий щебет наповнював все довкола нас. Це прямували учасники знаменитого дитячого танцювально - вокального ансамблю «Цьомочки» до сцени перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької, де вони мали давати концерт.

 

 

 

 

 

 

Познайомилися ми з двома сестрами-близнючками. Це Оксана та Ірина Денис. Одна з них живе у Львові, інша - в Німеччині. Там, на берегах Рейна, п. Ірина самотужки відкрила музей українського народного мистецтва. В гардеробі, похвалилися сестри, у них вдома одяг тільки синього і жовтого кольорів. 

 

 

 

 

 

 

Чоловіки у цей день також одягли вишиті сорочки, як от Микола Станіщук з Прикарпаття. У нього сорочка вишита геометричним візерунком, як це і прийнято на Гуцульщині.

 

 

 

 

 

 

Зустріли ми по дорозі і відомих у Львові громадських діячів – п. Петра Франка і його дружину п. Марію. Вони - колишні політв"язні Гулагу, який докладно описав лауреат Нобелівської премії О. Солженіцин у романі "Один День Бориса Денисовича". Подружжя прямувало на презентацію книги, присвяченої незабутнім сторінкам життєпису родини Франків.

 

 

 

 

 

 

Біля ратуші зустрілися з цілим святковим карнавалом. Для дітей туристична фірма «Капітолій» проводила екскурсію. Дізнавшись, що ми з Червоного Хреста, вони запросили нас до фотографії і пообіцяли, що даватимуть знижку, якщо ми приведемо до них свої групи.

 

 

 

 

 

Потім були зустрічі з мером Львова Андрієм Садовим та зі студентами з Львівської філії Української академії лідерів біля карти України, складеної із взірців вишивок різних регіонів, про що вже повідомлялося. За цей час я з дітьми встигла побувати біля оперного театру. Там йшов концерт. Було гамірно і тісно, а ми з дітьми пригадали собі, як тут було весело ще два тижні тому у Великодні свята, де зробили біля величезної писанки знімок на добру згадку.

 

 

 

 

 

 

У межах Дня вишиванки у Львові відбувся шаховий турнір для дітей, різноманітні майстер-класи та творчі конкурси, міні-турнір з бойового гопака, благодійний козацький куліш, частування велетенським пляцком - вишиванкою, а також гала-концерт за участі зіркових гостей.

 

 

 

 

 

 

Фото – автора

Катерина Олійник,

волонтер програми Червоного Хреста з ПСП у ЛОО ТЧХУ

.

 

Переглядів: 370 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024